Index Vakbarát Hírportál

Visszament a volt párjához, aki agyonverte a későbbi élettársat

2019. február 19., kedd 19:41 | aznap frissítve

A Pécsi Törvényszék nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt a pécsi férfit, aki 2016 szeptemberében megölte volt barátnőjének élettársát. A nő három év szabadságvesztést kapott bűnpártolás miatt.

Az elsőrendű vádlott erőszakos többszörös visszaesőként került megint bíróság elé. A nő és a férfi régen kapcsolatban voltak egymással, ami megszakadt, és a nő a későbbi áldozattal kezdett hosszabb viszonyt. Aztán a nő újra élettársi kapcsolatba akart lépni a régi ismerősével, ezért 2016 szeptemberében együtt felmentek a sértett házához, hogy a nő dolgait elvigyék.

Az elsőrendű vádlott a lakáson kívül várakozott, ám a sértett észrevette, és kezében bicskával felszólította, hogy menjen el. A férfiak dulakodni kezdtek, majd a sértett a bicskával az elsőrendű vádlott nyakát, kulcscsontját és kezét is megsebesítette. A dulakodás a lakásban folytatódott, ahol az elsőrendű vádlott a sértettet ököllel arcon ütötte, majd egy baltával négyszer fejbe vágta.

A sértett a bántalmazás következtében a kórházban meghalt. Az esetről a nő bejelentést tett a rendőrségen, valótlanul azt állítva, hogy nem tudja, ki a tettes. A telefonhívás után az elkövető elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, társától tiszta ruhát kapott. A férfi és a nő 2017. januári elfogásáig Pécsen bujkált.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése miatt fellebbeztek, így az nem jogerős, írja az MTI.

Rovatok