Index Vakbarát Hírportál

Gyalogosokat gázolt egy autó Londonban

2017. október 7., szombat 16:57

Gyalogosok közé hajtott Londonban egy autó szombat délután. A Scotland Yard tájékoztatása szerint többen megsérültek, de egyikük állapota sem súlyos – írja az MTI.

A baleset a South Kensington kerületben lévő Természettudományi Múzeumnál történt, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál. A jármű fordulás közben felhajtott a járdára, és belehajtott a tömegbe.

A fegyveres rendőri egységek azonnal ellepték és lezárták a környéket. A szemtanúk azt állítják, hogy az incidens után a rendőrség minden kocsmába és éttereme berohant, és mindenkit kizavartak az utcára. A rendőrség őrizetbe vett egy embert, őt a londoni rendőrkapitányságon tartják fogva.

A londoni mentők (London Ambulance) szerint a beérkező sebesülteket főleg fej- és lábsérülésekkel kezelték. Összesen kilencen kerültek kórházba.

A Downing Street szóvivője közölte, hogy a történtekről tájékoztatták Theresa May miniszterelnököt.

Mostanáig nem lehetett tudni, hogy terrortámadás történt-e; az addigi információk alapján nem tudták biztosan kijelenteni. Sadiq Khan, London polgármestere a Twitteren korábban azt írta, hogy még csak most tisztázzák a részleteket, de kapcsolatban áll Mark Rowley-val, a brit terrorelhárítás vezetőjével. A londoni rendőrség azóta megerősítette a BBC-nek, hogy nem a baleset nem terrorakció volt.

A brit terrorfenyegetettség most komoly (severe), azaz a második legmagasabb szinten van.

Nyitókép: rendőrök vizsgálnak egy autót a gázolás helyszínén (Dylan Martinez/Reuters)

Rovatok