Index Vakbarát Hírportál

New York nem hagyja, hogy a terroristák nyerjenek

2017. november 1., szerda 16:10

Nem rendítette meg a New York-iakat a kedd délután történt terrortámadás. A CNN a 44. Halloweeni parádén járt , ahol az eredeti terv szerint zajlott minden. A rendőrség megerősítette a rendezvény biztosítását, több rendőr volt az utcákon, blokkoló kamionokat állítottak fel és a járőrök fegyverzetét is növelték.

Azok közül, akiket a CNN kérdezett, volt, aki arról beszélt, hogy a támadás egy újabb indokot jelentett a számukra azért, hogy részt vegyenek az ünnepségen. Tudták, hogy növelik a biztonsági intézkedéseket, és a támogatásukat is ki akarták fejezni a város számára.

Ha a támadás miatt megváltoztatod az életed, akkor a rosszfiúk győznek, mondták el a parádé résztvevői a CNN-nek. Andrew Cuomo kormányzó beszédében szintén azt emelte ki, hogy ez a normális New York-i hozzáállás, nem szabad hagyni, hogy ezek a támadások hatással legyenek a lakosságra.

Éljük tovább az életünket, nem fogjuk hagyni, hogy a terroristák győzzenek.

Ezért vagyok itt a parádén és nem azért, mert olyan menő a jelmezem." - mondta el a kormányzó. 

Magát a parádét néhány sarokra tartották onnan, ahol a legutóbbi, gázolásos támadás történt. Arról, hogy pontosan mi történt, ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Rovatok