Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül felvette a rendőr, ahogy kokaint rejt a gyanúsított pénztárcájába

2017. november 15., szerda 19:41 | hat éve frissítve

Felvette a testére rögzített kamerával egy Los Angeles-i rendőr, ahogy kokaint csempész egy letartóztatott pénztárcájába – írja a Vox a CBS Los Angeles alapján.

A felvételen egy Ronald Shields nevű férfi elfogása látható, akit cserben hagyással, fegyver- és kábítószer-birtoklással vádoltak meg áprilisban. A rendőrök azt állították vallomásaikban, Shields bal zsebében találták a kokaint. A videofelvételen viszont nem ez látszik. A Los Angeles-i rendőrségnél dolgozó Gaxiola nevű rendőr felveszi a földről Shields pénztárcáját, megmutatja egy másik rendőrnek, aki Shieldsre mutat.  Aztán Gaxiola visszarakja a földre a pénztárcát, és felvesz a földről egy kis, fehér port tartalmazó tasakot, megint felveszi a pénztárcát, és belerakja a tasakot. A porról később a laboratóriumi tesztek bebizonyították, hogy kokain. 

A rendőrségi testkamerák hang nélkül automatikusan rögzítik a bekapcsolás előtti 30 másodpercet is, és a felvételen látszik, ahogy a rendőr bekapcsoló mozdulatot tesz, és utána már hangja is van a videónak. Ezután a rendőr úgy tesz, mintha már úgy találta volna a pénztárcát, hogy benne volt a kokain. Hallatszik, ahogy tudatja a gyanúsítottal, hogy „találtam egy kis narkót a pénztárcájában”.

Shields ügyvédje szerint a rendőrök azért rejtették a drogot a pénztárcába, hogy börtönbe tudják küldeni védencét. A rendőrök viszont azzal védekeznek, hogy csak el akarták játszani a kamerának, hogy hogyan találták meg a drogot.  

Nem ez az első eset, amikor az intézkedő rendőr nem volt tisztában azzal, hogy a testkamerája rögzíti a bekapcsolás előtti harminc másodpercet is, a legutóbb júliusban számoltunk be egy Baltimore-i esetről.

A Los Angeles-i rendőrségen kivizsgálást indítottak az ügyben, azt közölték, hogy nagyon komolyan veszik az ügyet. A Los Angeles-i rendőrök azt állítják, ez az első eset, hogy használták valamire a testkameráik által készítette felvételeket, amiket két éve kezdtek el alkalmazni. 

Rovatok