Index Vakbarát Hírportál

33 éves lehet a német diáklány fiatalkorúnak hitt gyilkosa

2017. december 9., szombat 11:57 | aznap frissítve

Apja szerint valójában 33 éves az a Husszein K. nevű afganisztáni fiatal, aki tavaly októberben megerőszakolt és megölt egy 19 éves német orvostanhallgató lányt, írja a Bild.

Husszein K. kora központi kérdés a bírósági perben, mert ettől függ a kiszabható büntetés is. A férfi 2015-ben menedékkérőként érkezett Németországba. Semmilyen papír nem volt nála. Azt hazudta, hogy 16 éves, mert tudta, hogy így kedvezőbb elbírálás alá kerül.

Mint kísérő nélkül érkezett fiatalkorút egy német befogadó családnál helyezték el. Állítólag tanulni akart, de alkohol- és drogfüggő lett.

Tavaly október 16-án hajnalban a Dreisam folyó partján támadt rá egy biciklivel hazafelé tartó egyetemista lányra. A vád szerint lelökte a bicikliről, fojtogatta, majd megerőszakolta. Az eszméletlen lány testét ezután a folyóba lökte, ahol a lány megfulladt. Az áldozat egy magas rangú uniós diplomata gyermeke volt.

A férfi a bíróság előtt 19 évesnek vallotta magát, szakértők már ekkor is legalább 25 évesre becsülték a korát.  

Husszein K. azt is mondta, hogy apja meghalt Afganisztánban. A német bíróság szerint azonban ez is hazugság. A német hatóságoknak sikerült megtalálniuk a most Iránban élő apát. A tárgyalást vezető bíró azt mondta, a vádlott lefoglalt telefonjában lévő számon sikerült beszélnie az apával.

Az apa 1984. január 29-et jelölte meg fia születési idejeként. Ez se biztos azonban, mert a telefonbeszélgetést fordító tolmács azt mondta, hogy az apa a perzsa naptár szerinti napra utalt. Az apa ráadásul analfabéta, és egyáltalán nem biztos, hogy megértette azt a figyelmeztetést, hogy közvetlen hozzátartozóként nem köteles terhelő vallomást tenni a fiára - írj a Spiegel.  

Husszein K. múltját nem volt könnyű felderíteni. 13 éves korától Iránban élt, majd  Törökországba, később Görögországba ment tovább, ahol lényegében hajléktalan volt. 2013-ban Korfu szigetén lelökött egy egyetemista lányt egy szikláról, aki súlyos sérüléseket szenvedett, ezért 2014-ben emberölés kísérlete miatt tíz év börtönre ítélték.

2015 októberéig Voloszban volt börtönben, jó magaviselete miatt azonban feltételesen szabadlábra került, majd eltűnt. 2015 novemberében a menekültáradattal együtt érkezett Németországba Macedónián, Szerbián, Horvátországon, Szlovénián és Ausztrián keresztül.  

Rovatok