Index Vakbarát Hírportál

Silvio Berlusconi neve már biztos rajta lesz a szavazólapokon

2018. január 7., vasárnap 20:22

Nem bíz semmit a véletlenre  a Silvio Berlusconi vezette olasz Forza Italia párt kreatív osztálya: rögtön a párt új logójára írták Berlusconi nevét, nehogy valaki ne tudja összekötni a kettőt. A logóval, amely a március 4.-i parlamenti választásokon a szavazólapokon is szerepelni fog, maga Berlusconi dicsekedett el a Twitteren.

 Mindez azért érdekes, mert ahogy azt a Forza Italia egyik legnagyobb vetélytársa, az Öt csillag mozgalom kiemelte, 

az adócsalásért jogerősen elítélt Berlusconi nem is indulhat a választásokon, így a párt logója elég félrevezető.

A nyolcvanegy éves hírhedt volt miniszterelnök viszont nagyon szeretne visszatérni a politikába, ezért az Emberi Jogok Európai Bíróságán fellebbezett az olaszországi politikai jogai visszaszerzéséért, ahol viszont várhatóan csak az olasz választások után, májusban hirdetnek ítéletet. 

A jobbközép Forza Italia vasárnap bejelentette, hogy választási szövetségre lépett a talán szélsőjobbosnak is mondható Északi Ligával és a nacionalista Olasz Testvérek pártokkal, a szövetséghez pedig több kisebb párt is csatlakozott. A szövetség népszerűsége pedig megközelíti a 40 százalékot, bár a jelenlegi olasz választási rendszer miatt nem biztos, hogy ez elég lesz a stabil kormánytöbbséghez.

Rovatok