Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban is megbolondult az időjárás

2018. január 9., kedd 17:22

Nem csak nálunk, vagy Ausztráliában van extrém időjárás mostanában, az olaszoknál is furcsa dolgok történnek, ugyanis míg északon szakadatlanul esik a hó, délen olyan meleg van, mintha a tavasz vége felé járnánk – írja a Local.

Az Epson Weather Center Rómában 19,6, Palermóban pedig 24,1 fokot mért hétfőn, ami állításuk szerint általában tavasz vége felé jellemző.

Eközben az északon található Piedmont és Valle d'Aosta régiókban tombol a tél, lavinariasztás van érvényben miután az elmúlt 48 órában több mint két méternyi hó esett le. A riasztás egyébként már nem a legmagasabb fokozatú, de ettől még a rengeteg hó továbbra is problémát jelent, az Alpokban található Sestriere városában pedig volt is lavina az éjjel, ebben azonban szerencsére senki sem sérült meg.

Egy nő ugyanakkor meghalt a város közelében lévő kórházba menet, ugyanis az őt agyvérzéssel kórházba szállító mentőautó fél órát állt egy kidőlt fa miatt, így mire beértek, már életét vesztette. A városban a 2006-os téli olimpián használt, mára üdülővé alakított olimpiai falu egy részét is ki kellett üríteni, miután az egyik hotelbe bejutott a hó.

A Cerviniában található síparadicsomban sem jobb a helyzet, ötezer turista rekedt ott a lavinariasztás miatt lezárt utaknak köszönhetően, kedden ráadásul a sípályák és az iskolák sem nyitottak ki.

Az előrejelzések szerint ugyanakkor a következő napokban csökkenni fog majd a csapadék mennyisége, így hamarosan vége lesz a riasztásoknak, délen pedig kedd délutántól a szokatlanul jó időnek mondhatnak majd búcsút az emberek.

Rovatok