Index Vakbarát Hírportál

Élelemhiány miatt adott le vészjelzést egy észak-koreai hajó

2018. február 7., szerda 15:55 | aznap frissítve

Vészjelzést adott le a vlagyivosztoki kikötő közelében horgonyzó Man Gjongbong észak-koreai hajó, mert fedélzetén felélték az élelmiszerkészleteket - közölte az  orosz InvesztSztrojTreszt nevű szállítási vállalat vezérigazgatója az MTI-vel. A kapitány vészjelzést adott le, mert elfogyott az élelem a hajón. Holnap Észak-Koreában nagy állami ünnepséget rendeznek, a Koreai Néphadsereg alapításának napját tartják. Már értesítették az illetékes szerveket.

A hajó most a kikötőben közelében vesztegel fedélzetén 30 észak-koreai tengerésszel, a vlagyivosztoki vámhatóság nem engedte kikötni, mert azt feltételezi, olyan árut szállít, ami az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciós listáján van. Az észak-koreai Raszon kikötőjéből január 31-én érkezett hajó így nem tud kirakodni, sem árut felvenni.

A hajó február 3-án is vészjelzést adott le, mert elfogyott az üzemanyaga. A hajót másnap feltöltötte egy tankerhajó. Január 23-án a phenjani rezsim vezetése új állami ünnepnapot hirdetett, a Koreai Néphadsereg alapításának napját, amelyet minden év február 8-án fognak megtartani.

Rovatok