Index Vakbarát Hírportál

Súlyos biztonsági hiba miatt állt le két órára a frankfurti repülőtér egyik terminálja

2018. augusztus 7., kedd 14:33 | aznap frissítve

Kedden kora délután evakuálták a Frankfurt am Main repülőtér 1-es terminálját, a rendőrség szerint a biztonsági személyzet egy tagja hibázott, nem is kicsit. 

Egy négytagú francia családnál pozitív mintát mutatott a robbanóanyag-teszt, ennek ellenére a biztonsági ember továbbengedte őket.

A családot megtalálták, kikérdezték, majd folytathatták útjukat, mert tévesen riasztott a berendezés. Egyelőre nem tudni, miért mutatott hibásan robbanóanyagot a szkenner. 

A Frankfurt 1-es terminált két óra után újranyitották, már zavartalanul folytatódik a közlekedés a világ egyik legforgalmasabb repülőterén. Az Independent szerint egyelőre nem tudni, hány járatot kellett törölni. 

Az incidens miatt nagyjából 1500 járat fel- és leszállását kellett eltolni. Múlt hónapban egy hasonló incidens miatt 300 járatot töröltek a müncheni reptéren, az intézkedés 30 ezer embert érintett. 

A Frankfurt am Main Németország legnagyobb repülőtere, Európában a 4., a világon pedig a 12. legforgalmasabb. Éves szinten több mint hatvanmilliós utasforgalmat bonyolít. 

(Borítókép:  Florian Ulrich / Reuters

Rovatok