Index Vakbarát Hírportál

10 méteres lángok egy kínai vegyi üzemnél, 22-en meghaltak

2018. november 28., szerda 05:29

Legalább 22 ember vesztette életét és 22-en szenvedek sérüléseket magyar idő szerint szerdán hajnalban, miután egy kínai vegyi üzem közelében nagy robbanás történt. 

A detonációt Hopej tartomány Csangcsiaokou városából jelentették, ami a fővárostól, Pekingtől mintegy 200 kilométerre észak-nyugatra található.

A helyi hatóságok egyelőre csak magát a tényt jelentették be, a Shenghua Chemical Industry üzeméhez kapcsolódó tragédia okát egyelőre vizsgálják, és azonosítani próbálják az elégett holttesteket. Internetes portálokon lévő felvételeken több mint tíz méter magas lángokat lehet látni, 38 teherautó és 12 személygépkocsi is a lángok martaléka lett.

A távol-keleti országban az utóbbi években meglehetősen gyakoriak voltak a hasonló balesetek. Július közepén például tizenkilencen meghaltak, és tucatnyian megsérültek egy vegyi üzemnél történt robbanásban a délnyugat-kínai Szicsuan tartománybeli Jipin város egyik ipari parkjában. 2015-ben az északkelet-kínai Tiencsin város kikötői negyedét rázta meg óriási detonáció egy vegyszerraktárban. Az így keletkezett tűzvészben 165 ember lelte halálát.

(MTI)

Rovatok