Index Vakbarát Hírportál

Robbanás Párizs belvárosában: már négy halott

2019. január 12., szombat 09:38 | aznap frissítve

Két francia tűzoltó meghalt a szombati párizsi gázrobbanásban, jelentette be a párizsi főügyész. Egy spanyol turista is belehalt sérüléseibe, írta a Le Figaro. Vasárnapi közlések szerint a romok alatt megtalálták egy nő holttestét, így négyre nőtt az áldozatok száma.

A gázrobbanásnak tíz súlyos sérültje van, 50-en pedig könnyebben sérültek meg. A tűzoltók a belügyminiszter szerint hét ember életét mentették meg. Az eset a francia főváros kilencedik kerületében a Rue De Montyon környékén történt. 

A Párizs belvárosában történt robbanás miatt autók és épületek is megrongálódtak. Az esetről több kép is megjelent a közösségi médiában, ezeken az látszik, hogy egy épület gyakorlatilag teljesen kiégett. 

Rémy Heitz párizsi főügyész szerint baleset történt. A Le Figaro szerint egy pékség gyulladhatott ki, ezt követte a nagyon erős robbanás. Kezdettől gázrobbanásra gyanakodtak a hatóságok, járókelők már kora reggel gázszagot éreztek a környéken. A két meghalt tűzoltó is ezért érkezhetett ki a helyszínre még a robbanás előtt.

A BFM TV-nek több helyi és szemtanú is nyilatkozott. Többen is a robbanásra ébredtek fel, aztán leszaladtak az utcára, vagy az ablakon kinézve látták a pusztítást. Volt, akinél a lakás szinte összes ablaka kitört, nemcsak az utca, de a belső udvar felé is. Más azt mondta, először azt hitték, földrengés történt.

Több mint kétszáz tűzoltó, és száz rendőr van a helyszínen. Anne Hidalgo párizsi polgármester is a helyszínre érkezett, és oda indult Édouard Philippe miniszterelnök is.

(Borítókép: Reuters / Benoit Tessier)

Rovatok