Index Vakbarát Hírportál

Trump-sapkás fiatalok körbeálltak, és a falról ordibáltak egy őslakosnak

2019. január 20., vasárnap 15:39

Elég komoly botrány lett abból az Egyesült Államokban, hogy Trump-szlogenes sapkát viselő középiskolások egy csoportja körbeállt, és kigúnyolt egy őslakost Washingtonban. 

A Nathan Phillips nevű férfi egy őslakosok által szervezett vonuláson vett részt, amikor összetalálkoztak a trumpos szlogeneket viselő fiatalok egy csoportjával, akik egy abortuszellenes tüntetésen vettek részt. Zenélni kezdett, hogy oldja a feszültséget, mire a másik csoportból többen kiröhögték, gúnyolták, egyikük közvetlenül előtte állva vigyorgott bele az arcába.

Philips szerint később voltak skandálások is, azt kiabálták a középiskolások, hogy épüljön meg a Trump által a déli határra tervezett fal. 

A férfit megviselték a történtek, egy másik videóban azt magyarázta, hogy őslakosok földjén vannak, ahol semmilyen helye nincsen falaknak, és nagyon szeretné azt látni, hogy ezek a fiatalok legalább ennyi energiát ölnek abba, hogy az amerikai nemzetet jobbá tegyék. 

Miután a videó elterjedt a közösségi médiában, a fiatalok kentucky állambeli iskolája rögtön jelezte, hogy bocsánatot kérnek a vietnámi veterán Philipstől a történtekért, és vizsgálatot indítottak az ügyben, az sincs kizárva, hogy az ügyben érintett diákokat kirúgják. 

(via)

Rovatok