Index Vakbarát Hírportál

Az eutanáziáról nehéz vidám filmet készíteni

2017.12.29. 15:55

Alicia Vikander visszatért Svédországba és korábbi rendezőjével, Lisa Langseth-tel dolgozik együtt, akivel ez már a harmadik közös projektjük lesz. Vikander ezúttal a produceri feladatokat is ellátta, az Euphoria című filmben, aminek most megérkezett az előzetese. Nem tűnik egy könnyű darabnak, hiába próbálja az előzetes ezt a képet erősíteni.

A történet a hivatalos szinopszis szerint két nővérről szól, akik már eltávolodtak egymástól, de Emilie (Eva Green) mégis ráveszi a testvérét arra, hogy közösen utazzanak el egy vidéki szanatóriumba. Ines (Vikander) először nem érti, hogy mi ez az egész és miért jöttek ide, de aztán rá kell döbbennie, hogy ez egy olyan hely, ahova meghalni jönnek az emberek, és azért jött létre, hogy az utolsó napokat kellemesebbé tegye.

Ez eutanáziáról nehezen lehet egy pozitív kicsengésű filmet készíteni, mégis, mintha az előzetes igyekezne tompítani azon, hogy milyen súlyos kérdéseket boncolgat a film. További szerepekben feltűnik még Charles Dance, illetve Charlotte Rampling is, akik a szanatórium alkalmazottait alakítják.

 Az Euphoriának jelenleg nincs magyarországi mozis bemutatója.

Ne maradjon le semmiről!