Index Vakbarát Hírportál

Nicolas Cage alakítja Nicolas Cage-et egy Nicolas Cage-ről szóló filmben

tegnap, 10:04 Módosítva: 2019.11.18 16:38
1123

A hírek szerint Nicolas Cage alakíthatja Nicolas Cage-et egy olyan filmben, ami Nicolas Cage-ről szól, írja a Hollywood Reporter. A The Unbearable Weight of Massive Talent, vagyis A hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya címmel készülő filmben Cage önmaga fiktív verzióját alakítaná, akinek el kell számolnia a karrierje során hozott döntésekkel, miközben belekeveredik egy ügybe, amelyben érintett a CIA és egy drogkartell vezetője is.

 

Tovább

Még öt titkos Marvel-filmet jelentettek be

tegnap, 09:05 Módosítva: 2019.11.18 17:40
267

Nagy bejelentéseket tett a Disney a hétvégén a következő évek produkcióival kapcsolatban. Az új bejelentés érinti Ridley Scott következő filmjét, a Kingsman előzményét és a Marvel-univerzumot is.

Tovább

A Mandalorian sokkal nagyobb tényező, mint gondolnánk

tegnap, 05:16 Módosítva: 2019.11.18 19:19
148

A Skywalkerekről szóló, kilencrészes filmsorozat lezárását is nagyban befolyásolhatja a Disney+-on november 12-én debütáló sorozat, a The Mandalorian, amiből az első héten már két részt is kaptak a rajongók. Az első rész a tévétörténelem egyik legnagyobb cliffhangerjével ért véget, ahogy Sixx írta spoilermentes kritikájában, ám mivel az a cliffhanger nagyobb volt, mint egy csenevész párafarmeren éheztetett rancor haragja, ezért természetesen nem lehet nem arról a nagy csavarról beszélni.

Innentől spoileresen folytatjuk, úgyhogy aki később tervezi megnézni a The Mandaloriant, azt várjuk vissza később.

Tovább

A Rossz versek kapta a közönségdíjat a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

november 16., 10:52 Módosítva: 2019.11.16 14:02
650

A Rossz versek című film kapta a közönségdíjat a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, amelynek egyhetes programjában mozifilmek mellett tévé-, dokumentum- és rövidfilmeket, valamint gyerekeknek szóló animációkat is bemutattak - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.

Rossz versek
Rossz versek
Fotó: Bence Szemerey / IMDb

A filmfesztiválon a legjobb film díját Ujj-Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című krimije kapta. Tóth Barnabás személyesen vehette át a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért járó díjat, és az Alex Friedman nevét viselő humanitárius díjat is az Akik maradtak című filmjéért.

Az Akik maradtak Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, a film forgatókönyvét - amely F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült - Tóth Barnabás Muhi Klárával közösen jegyzi.

A legjobb színésznő díját megosztva Balsai Móni az X - A rendszerből törölve főszerepéért és Szőke Abigél az Akik maradtak című filmért kapta meg. A legjobb színész díját Lengyel Ferencnek ítélték oda a Curtiz című filmben nyújtott alakításáért, a film rendezője Topolánszky Tamás Yvan volt, Dévényi Zoltán a film fényképezéséért a legjobb operatőr díját nyerte el.

Tovább

A Joker lett az első egymilliárd dollárt termelő korhatáros film

november 15., 21:51 Módosítva: 2019.11.16 09:21
827

A Batman leghíresebb ellenfelének mániákus sorozatgyilkossá válásáról szóló film a filmtörténet elő R-kategóriás (vagyis 17 év alatt csak nagykorú felügyelete mellett megtekinthető) mozija, amely elérte az egymilliárd dolláros bevételt.

Idén ez a hetedik ilyen film, és az első, amelyet nem a Disney vagy a Marvel jegyez (hanem a Warner). A Warner Brosnak ez csak a negyedik egymilliárdos filmje, és a jelen kor filmfogyasztási szokásaira jellemző, hogy az első három mind képregény-adaptáció volt (az Aquaman és két Batman-mozi).

Mindezt csak tetézi, hogy a Joker kifejezetten visszafogott, 62,5 millió dolláros költségvetésből készült, így arányaiban már most a filmtörténet egyik legprofitábilisabb alkotása.

(Variety)

Tovább

Harry Potter ennyi év után is okoz meglepetéseket

november 15., 21:06 Módosítva: 2019.11.17 07:41
568
20 éve jelent meg magyarul a Harry Potter és a bölcsek köve regény, és a franchise filmjei a könyvekhez hasonlóan egy egész nemzedék számára jelentettek meghatározó élményt. De ami gyerek- és kamaszszemmel teljesen kerek és varázslatos volt, működik-e ugyanúgy felnőttként visszanézve? Leteszteltük.

Az első regény pont ma húsz éve jelent meg magyarul, és a következő hat kötettel együtt egymillió példány fogyott el belőlük itthon. A sorozat egy évtizeden át uralta a magyar könyveladási toplistákat és a kiskamaszok életét. A könyvek külföldi sikeréről akkor már körülbelül egy hónapja írtak az újságok, de a magyar kiadásról szóló első sajtóhír egy jóindulatú, de hétköznapi könyvajánló. A Magyar Nemzet 1999. december 7-én azt írta, hogy a nemsokára a boltokba kerülő könyv igazi szünidei olvasmánya lehet az ifjaknak.

Tovább

Tényleg ez a film nem kellett nektek?

november 15., 17:40 Módosítva: 2019.11.16 20:19
472

Kell egy kis idő, amíg az ember rájön Az írt nézve, hogy mennyire nagyszerű filmet is lát. Szerencsére időből van bőven, Martin Scorsese ugyanis három és fél órán keresztül meséli el nekünk Frank Sheeran (Robert De Niro) életét attól kezdve, hogy a hatvanas évek elején a pennsylvaniai maffiavezér, Russel Buffalino (Joe Pesci) szolgálatába szegődik azon keresztül, hogy a maffiakapcsolatokkal rendelkező szakszervezeti vezető, a később rejtélyes módon eltűnt Jimmy Hoffa (Al Pacino) embere, barátja lesz, egész addig, amíg egy öregek otthonában, az életével számot vetve várja a halált.

Kell egy kis idő, mert eleinte túl sok mindent kell feldolgoznunk ahhoz, hogy igazán elmerülhessünk Az ír világában. Először is ott van Scorsese koncepciója, miszerint a több évtizeden átívelő történet szerepeit nem játszatja el fiatal és idős színészekkel is. Inkább digitálisan megfiatalítja a szereplőket, ami szerinte nem több, mint egyfajta kiterjesztett smink. Eleinte talán zavaró De Niro kisimított verzióját látni, de aztán valóban megszokjuk, a színész világítóan kékre vett szemeivel viszont a film végéig elég nehéz mit kezdeni.

Ez volt egyébként a fő oka annak, hogy Az ír meglehetősen drága produkció lett, annyira, hogy a nagy stúdiók az impozáns alkotógárda ellenére sem akarták finanszírozni. Így végül a Netflixnél landolt, de végül korlátozottan moziforgalmazásba is bekerült, Magyarországon is. Ezt a filmet nem is szabadna otthon nézni, ahhoz, hogy végig menni tudjunk vele, igenis kell a nagy vászon, a koncentráció, ami csak a moziban jöhet létre, és kell a közösségi élmény is. (Másfelől ha nem a Netflixre készül, nyilván nem lehetett volna három és fél órás. És a feszesebb szerkezet néhol nem is ártott volna neki.)

Tovább

Enyedi Ildikó felújított filmje, Az én XX. századom New Yorkban

november 15., 11:38 Módosítva: 2019.11.15 13:35
1

Enyedi Ildikó teljes körűen felújított és digitalizált filmjét, a harminc évvel ezelőtt készült Az én XX. századomat november 15-étől műsorára tűzi a Kino Lorber amerikai forgalmazó és a Museum of the Moving Image. A filmet a Filmalap által 2017-ben indított Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási Program keretében újította fel a Filmlabor és Filmarchívum igazgatósága. A restaurált változatot tavaly mutatta be a berlini filmfesztivál, azóta világszerte vetítik a fesztiválok.

Tovább

Ben Affleck ilyen mélyen még soha nem volt

november 15., 10:57 Módosítva: 2019.11.16 17:01
10

A The Way Back azok közé a filmek közé tartozik, amiknek a történetét az első képkockák után bárki megírja 99%-os pontossággal.

Az eredetileg Torrance, majd Has-Been (kb. Lecsúszott tehetség) címre hallgató, sportfilmnek álcázott, mélyen emberi dráma egy egykori középiskolás sztárkosarasról szól, akiből azért sem lett világsztár, mert önként és dalolva lemondott az egyetemi ösztöndíjól. Családja lett, majd egy tragédia olyan mélységekbe taszította, ahová az ellenségeit sem küldené az ember. És amikor legmélyebben van, kap egy lehetőséget, egy mentőövet: legyen ő egykori iskolája kosárlabdacsapatának edzője. A többit ki lehet találni.

Tovább

Michael Bay csinn-bumm cirkusza most Firenzét amortizálja le

november 15., 09:29 Módosítva: 2019.11.15 15:32
37

A Netflixen december 13-án bemutatkozó 6 Underground című akciófilm pontosan olyan, mint majdnem az összes Bay-film, azaz van benne

azaz minden olyasmi, ami a terepasztalon a játékaival játszó hatéves Michael agyában annak idején lemozizódott.

Tovább

Meghalt a Schindler listája című film producere

november 14., 17:32 Módosítva: 2019.11.15 12:18
22

Nyolcvanhét évesen Zágrábban csütörtökön meghalt Branko Lustig kétszeres Oscar-díjas filmproducer, írja az MTI.

A nemzetközileg elismert producer a legjobb film kategóriában 1994-ben a Schindler listája, 2001-ben pedig a Gladiátor című filmmel nyerte el a rangos kitüntetést.

Tovább

Mark Wahlberg is játszik az Uncharted-filmben

november 14., 14:27 Módosítva: 2019.11.15 01:56
0

A Pókemberből ismert Tom Holland mellett Mark Wahlberg lesz a Sony régen várt Uncharted filmjének főszereplője, írja a Variety. Wahlberg játssza majd Sully szerepét, aki a Holland által játszott kincsvadász, Nathan mentora volt. A film egyébként a kalandor fiatal éveire fókuszál, amolyan eredettörténet lesz.

Tovább

Nem jöhet ki tranzitzónából filmjének bemutatójára az iráni filmes

november 14., 11:07 Módosítva: 2019.11.14 15:30
2202

Csütörtök este mutatják be az iráni Abouzar Soltani filmjét a Verzió emberi jogi dokumentumfilm fesztiválon. Csakhogy a rendezőt és fiát, a 10 éves Armint a röszkei tranzitzónában tartják fogva már 11 hónapja. Arra sem kaptak engedélyt, hogy eleget tegyenek a fesztivál meghívásának és részt vegyenek a film magyarországi vetítésén, írja a Magyar Helsinki Bizottság közleményében. 

Tovább

Kristen Stewart játssza a Kifulladásig tragikus sorsú színésznőjét

november 14., 10:04 Módosítva: 2019.11.15 10:11
29

Új előzetest kapott a Kristen Stewart főszereplésével készült Seberg. A film Jean Seberg francia színésznő életéről szól, akit a legtöbben a Kifulladásig női főszerepében ismertek meg. Amerikai és francia filmekben egyaránt sikeres volt, de a magánélete szomorúan alakult. Négyszer ment férjhez, második férje Romain Gary regényíró, filmrendező, diplomata volt. 

Tovább

A sorozatgyilkos elől nem lehet a lakásba bújni

november 14., 09:28 Módosítva: 2019.11.14 12:04
119

Megjelent az első előzetes Naomi Watts thrilleréhez, a The Wolf Hourhoz. Watts egy szebb napokat látott nőt alakít, aki egykor az ellenkultúra ismert figurája volt, mostanra viszont már senki nem kíváncsi rá. Így aztán bronxi lakásába zárkózva él, és azzal tengeti a napjait, hogy az utcákat bámulja. Vagyis csak ezzel tengetné, mert a csengő folyamatosan megszólal, hívatlan látogatók sora érkezik hozzá.

Tovább

Vegytiszta menőség Bale és Damon autóversenyzős filmje

november 14., 04:59 Módosítva: 2019.11.14 19:49
223

Több, jól bejáratott sportfilmes sablont felrúgva csinálta meg James Mangold Az aszfalt királyai című filmet, aminek igazából egyik angol címe (kettő is van neki!), de még a magyar sem sikerült valami jól, ugyanis sem a több területen reklámszempontból kihívásokat jelentő Ford v Ferrari, sem a Le Man '66, sem pedig Az aszfalt királyai nem adja vissza pontosan, miről is szól a film, bár tény, hogy nem jelentkeznék önként az amúgy sosem hálás feladat megoldására, mert hát elég nehéz jól összefoglalni egy frappáns címben, hogy

a Ford autógyár motorsport-babérokra tör a Ferrari leigázásában reménykedve, eközben beletörik a bicskájuk a Ferrari felvásárlásába, aztán beletörik a bicskájuk a saját marketingosztályuk szarakodásába, de a végén persze meglesz a hőn áhított siker, vagy valami ilyesmi.

Tovább

Két hét alatt ötvenezren vettek jegyet a Drakulics elvtársra

november 13., 15:24 Módosítva: 2019.11.14 00:37
199

Október 31-én mutatták be Bodzsár Márk filmjét, és az azóta eltelt két hétben több mint ötvenezren voltak kíváncsiak a Kádár-kori nosztalgiára az Intercom hivatalos közleménye szerint. A Magyar Nemzeti Filmalap keddi adatai szerint a nézőszám valóban közelít az ötvenezerhez, náluk 49 061-nél áll a számláló, de megnézve a listát, amin az általuk támogatott filmek statisztikáit gyűjtöttük össze, ez is szép szám, tekintve, hogy Drakulics elvtárs premierje csak két hete volt. 

A 2019-ben bemutatott hazai, állami támogatást kapott filmek közül csak a szintén intercomos forgalmazású Kölcsönlakás előzi meg (151 668). Dobó Kata vígjátéka akkora siker volt, hogy nyáron néhány kertmoziban ismét vetíteni kezdték.  Amiket pedig maga mögé utasított, az az Apró mesék (30 271), a FOMO - Megosztod és uralkodsz (11 71), a Guerilla (4135), a Folyékony arany (3467) és az Éter (792).

Hogy a Drakulics elvtársnak sikerül utolérni a vele valamelyest rokon Liza, a rókatündért, azt majd az idő megmutatja, a 2015-ben bemutatott filmre  129 727 jegyet vettek a NFA adatai szerint. A lista szerint jegyeladásokban- legalábbis 2013 óta - vezet a Kincsem a 456 448 nézőjével, amit a Valami Amerika 3 (372 795) és A viszkis (327 588) követ a sorban.

Tovább

Januártól a Nemzeti Filmintézet venné át a Nemzeti Filmalap helyét

november 13., 12:36 Módosítva: 2019.11.13 14:58
3

November 12-én nyújtottak be törvényjavaslatot a Nemzeti Filmintézet létrehozásáról. A változtatásokat a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be, az előadó Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A nyilvános dokumentum alapján a Magyar Nemzeti Filmalap (NFA) 2020. január 1-jétől Nemzeti Filmintézetként (NFI) működne tovább, de nemcsak ez lesz az egyetlen változás.

Amikor pár héttel ezelőtt  Havas Ágnes helyére Káel Csabát nevezték ki a Filmalap élére, már volt szó arról, hogy az egyik feladata az lesz, hogy készítse elő a Nemzeti Filmintézet létrehozását.

A Nemzeti Filmintézet létrehozásával a magyar film érdekképviselete és nemzetközi versenyképessége is erősödhet. Azt szeretnénk elérni, hogy a filmipar a nemzeti identitásunk egyik kiemelt forrása legyen.

- áll az indoklásban, ahogyan az is, hogy az is céljaik között szerepel, hogy a

Attól, hogy az NFI tevékenységének köszönhetően majd szélesebb rétegekhez jutnak el a filmek, ugye több bevetélt remélnek, és javaslat szerint az új intézmény előnye az is, hogy  "kiküszöböli a párhuzamosságokat, így azonos költségvetési forrással hatékonyabb működést lehet elérni". 

Bár a Filmintézet egyik fő feladata nem az, hogy filmeket gyártson, a törvényjavaslat értelmében erre is lesz lehetősége, illetve filmterjesztési tevékenységet folytathat. A hatósági szerepkört pedig a Nemzeti Filmiroda látja majd el, ami eddig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részeként működött, most viszont önálló szervezeti egység lenne egy "egy kormány által rendeletben kijelölésre kerülő miniszter vezetése alatt álló minisztériumnál".  

Tovább

Hívtam a HR-t, mert cicának neveztél

november 13., 10:13 Módosítva: 2019.11.13 21:43
176

Botrány címmel fut majd a hazai mozikban az a film, ami a Fox News médiabirodalom egykori vezérigazgatójának, Roger Ailes-nak a szexuális zaklatási botrányát dolgozza fel.

A főszerepekben két Oscar-díjas és egy Oscar-jelölt színésznőt láthatunk, Nicole Kidman Gretchen Carlsont, Charlize Theron Megyn Kellyt, Margot Robbie pedig Kayla Pospisilt alakítja majd,  Roger Ailes szerepét pedig John Lithgow kapta meg. A Botrány (eredeti címén Bombshell) alapjául szolgáló történetéről egy sorozat is készült a Showtime-ra, ebben Naomi Watts és Russell Crowe játszotta a főszerepet. 

Roger Ailes, akinek köszönhetően a Foxot Amerika egyik vezető hírcsatornájává vált, már a hatvanas években is molesztálta a neki dolgozó nőket, de évtizedeket kellett várni arra, hogy ebbe bele is bukjon. Ailes 2016-ban mondott le posztjáról, egy évvel később meghalt. A film magyar nyelvű előzetese először az Indexen látható.

A film 2020. január 9-től látható majd a magyarországi mozikban.

Tovább

A korrupt egészségügy miatt belehaltak a kórházi fertőzésekbe

november 12., 21:15 Módosítva: 2019.11.14 10:30
5756
A 2015-ös bukaresti diszkótűz fiatal áldozatainak egy része simán túlélhette volna a tragédiát. Ők nem az égési sérüléseikbe, hanem a kórházi fertőzésekbe haltak bele. Noha szüleik szerették volna külföldön kezeltetni őket, a kormány állította, a román egészségügy felér a némettel. A fertőzések mögötti korrupciót, a román egészségügy siralmas helyzetét oknyomozó újságírók tárták fel, hogy aztán Colectív címmel megrázó dokumentumfilm készüljön róla.

2015. október 30-án a bukaresti Colectív klub egy koncert közben kigyulladt. 27-en még aznap meghaltak, további 180 ember megsérült, megégett. Mint kiderült, a népszerű szórakozóhelynek csak egy vészkijárata volt, ennek ellenére megkapta a működési engedélyeket. Az emberek utcára vonultak a korrupt hatóságok ellen tiltakozásul. Öt nappal később a tüntetések hatására a szociáldemokrata Ponta-kormány lemondott, és egy szakértői kormány vette át a következő választásig hátaralévő egy évre az irányítást.

Tovább

Kijött a Sonic film új előzetese az újrarajzolt karakterrel

november 12., 19:21 Módosítva: 2019.11.13 12:31
6

Az internet korábban szinte egységesen akadt ki a gagyi animáció miatt, most úgy tűnik, hogy megnyugodhatnak a rajongók.

Tovább

Sziget, szadi, szorongás, szívás

november 12., 13:25 Módosítva: 2019.11.13 09:52
2

A Fantasy Island egy olyan tévésorozat volt annak idején, amiben Ricardo Montalbán egy Mr. Roarke nevű titokzatos alakot alakított (Hervé Villechaize meg az ő Tattoo nevű asszisztensét), aki egy szigetre hozott mindenféle embert, hogy azok ott kiéljék rém titkos fantáziájukat. Hét évadot és 152 epizódot élt meg, és minden részben valamiféle erkölcsi tanulságot vertek a néző fejébe.

Tovább

Az Apple TV+ új sorozata kattantabb lesz, mint bármi, amit mostanság láttunk

november 12., 10:54 Módosítva: 2019.11.12 19:42
22

Az Apple TV+ első körben négy sorozatot szabadított ránk (ezekről itt írtunk), a hó végén meg jön a folytatás az Octavia Spencer, Lizzy Caplan, Aaron Paul és Elizabeth Perkinks fémjelezte Truth Be Told és M. Night Shyamalan Servant című sorozata.

Tovább

Nem múlt el elég gyorsan ez a karácsony

november 12., 05:25 Módosítva: 2019.11.12 14:26
24

Általában elég megosztóak a karácsonyi filmek, ezeket vagy imádják vagy utálják az emberek, a semleges vélemény ritka. Mindenesetre az utóbbi években nem lehet azt mondani, hogy november-december tájékán elárasztanák a mozikat a karácsonyi, télapós alkotások. Ennek talán az lehet az oka, hogy a nagy stúdiók egyre ritkábban bíznak az eredeti vígjátékok, vagy éppen a romantikus filmek sikerében. Így ezek jelentős része eleve a streamingszolgáltatóknál landol, a Netflix például egymás után gyártja az Adam Sandler-komédiákat és a karácsonyi filmeket, amiknek egyre nehezebb lenne egyébként mozikba kerülniük. De néhány éven belül várhatóan az HBO, a Disney, az Apple és az Amazon is felzárkózik ilyen tekintetben. Még mindig akad azonban évente néhány karácsonyi film, amit egy plázamoziban is megnézhet az, aki még nem kapott idegösszeroppanást az ünnepi készülődéstől. És valószínűleg könnyebben jut be a vetítőtermekbe a produkció, ha a készítők között ott van Paul Feig mint rendező (Koszorúslányok, Szellemirtók), a forgatókönyvet pedig Emma Thompson (Bridget Jones babát vár) írta. 

Tovább

Wagner zenéjétől nőnek nagyobbra a paradicsomok

59
November 12–17. között, 16. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. A fesztiválon több mint 100 filmet láthatunk olyan témákról, mint a klímaváltozás, a nyomtatott sajtó válsága, a börtönök és az elmegyógyintézetek világa, az online világ vagyonokat kereső ázsiai sztárjai és az Iszlám Állam utáni világrend. Ráadásul a filmek nem csak Budapesten láthatóak, a Verzió filmjeit Debrecenben, Pécsen, Kecskeméten, Szegeden és Szombathelyen is vetítik. Ajánlunk pár filmet a felhozatalból.

Hammarskjöld, döglött akták (dán)

Amit most látni fogunk, az vagy a világ egyik legnagyobb gyilkossági rejtélyének elképesztő megoldása, vagy a lehető legelborultabb összeesküvés-elmélet. Ha az utóbbiról van szó, akkor mindenkitől elnézést kérünk – így indul a dán Mads Brügger Hammarskjöld, döglött akták című dokumentumfilmje, és ebből talán már sejthető, hogy nem egy hagyományos dokumentumfilmmel van dolgunk. Ahogy Brügger korábbi munkái sem voltak azok, amikben hol komikusok segítségével jutott be Észak-Korába, hol meg libériai követnek adta ki magát, hogy a gyémántvagyonok nyomába eredhessen. Brügger egyszerre dokumentumfilmes és provokátor, aki nemcsak simán lefilmezi, hanem aktívan alakítja is az eseményeket.

Így van ez ebben a filmben is, ami az 1961-ben repülőgép-balesetben meghalt ENSZ-főtitkár, Dag Hammarskjöld halálának rejtélyével foglalkozik. Hammarskjöld gépe Észak-Rhodesia (a mai Zambia) területén zuhant le, vele együtt tizenhatan haltak meg. Bár több hivatalos vizsgálat is indult az ügyben, egyik sem tudta egyértelműen megállapítani, hogy miért zuhant le a gép. Azt hinnénk, hogy erre több mint 50 év elteltével Brüggernek és svéd társának, a magánnyomozó Göran Björkdahlnak sincs sok esélye, de a Hammarskjöld, döglött akták nem várt fordulatokat hoz. Már ha elhisszük ezeket, hiszen Brügger már a film elején figyelmeztetett, hogy mindennek két olvasata van. (A Hammarskjöld, döglött aktákról ebben a cikkben írtunk hosszabban, de szintén szpojlermentesen.) (matalin)

Tovább

Amikor először találkozott Shaggy és Scooby

november 11., 18:28 Módosítva: 2019.11.12 05:37
70

Megérkezett az első előzetes a filmhez, amiről pár perccel ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik, vagy hogy bárki különösebben vágyott volna rá: itt a Scoob!, a Scooby-Doo-sorozat számítógéppel animált, sztárokkal szinkronizált előzményfilmje.

Tovább

Reagált a Marvel atyaúristene a kritikákra

november 11., 15:57 Módosítva: 2019.11.12 05:37
92

Kevin Feige, a filmes Marvel-univerzum főmuftija végre elmondta a véleményét arról a tornádóról, amit Martin Scorsese kavart nem olyan régen a szuperhős-univerzum körül.

Tovább

A világ legjövedelmezőbb képregényfilme lett a Joker

november 11., 15:08 Módosítva: 2019.11.12 11:29
1607

Az idén bemutatott Joker lett minden idők legjövedelmezőbb képregényfilmje azzal, hogy a 62,5 millió dolláros költségvetéshez 953 millió dolláros nemzetközi bevétel párosult, írja a Forbes.

Tovább

Kíváncsiak voltak a magyarok, milyen volt az a Múlt karácsony

november 11., 14:56 Módosítva: 2019.11.12 05:37
2

A Filmforgalmazók Egyesületéhez eljuttatott adatok szerint múlt hétvégén a legtöbben a Múlt karácsony című romantikus filmet nézték a magyarok, összesen több mint 35 000 jegy kelt el rá. A második helyen a második világháború egyik döntő ütközetét, a midway-i csatát feldolgozó Midway áll, 20 000-nél kicsit több nézővel. Nemsokára lehet majd olvasni mindkét filmről a kritikánkat.

Tovább

Három elsőfilmest támogat a Filmalap

november 11., 14:16 Módosítva: 2019.11.11 16:12
0

A Filmszakmai Döntőbizottság Szilágyi Fanni, Fazekas Máté és Dér Asia Inkubátor Programban készülő alkotásainak szavazott meg filmgyártási támogatást, írja hétfői közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap.

Tovább
A rovat korábbi cikkei