Index Vakbarát Hírportál

Králl Bernarda

A szép bőr titka nem is a vízivás A szép bőr titka nem is a vízivás

A test szól, ha inni kell?

tegnap, 16:03

Hogyhogy már megint itt az óraállítás? Hogyhogy már megint itt az óraállítás?

Tesztelheti, mennyit tud a témáról, amely hamarosan teljesen eltűnhet az életünkből.

tegnap, 06:19

Korunk morfiuma, amely minden generációt megfertőz Korunk morfiuma, amely minden generációt megfertőz

Hogy kattanjunk le a káros kattintásról?

március 25. 06:01

A leggazdagabb orosz oligarchák csaknem 95 milliárd dollárt veszítettek idén az ukrajnai háború miatt bevezetett szigorú szankciók miatt. Roman Abramovics, a Chelsea korábbi tulajdonosa volt a legnagyobb vesztes, vagyona idén 57 százalékkal, 7,8 milliárd dollárra esett a Bloomberg szerint.

Abramovics egyike volt az első oligarcháknak, akiket március 10-én szankciókkal sújtottak, mert felmerült a vád, hogy kapcsolatban áll Putyin rezsimjével, és ő is azok közé a gazdag orosz üzletemberek közé tartozik, akiknek vér tapad a kezéhez. 

Gennagyij Timcsenko energiabefektető, Putyin közeli barátja vagyona 48 százalékkal csökkent. Szulejmán Kerimov, az orosz elnök másik szövetségese vagyona 41 százalékkal lett kevesebb.

Az Egyesült Királyság kormánya több mint 18 milliárd fontot zárolt az oligarchák és más oroszok tulajdonában lévő vagyonból – derült ki a közelmúltban. A Pénzügyi Szankciók Végrehajtási Hivatalának éves felülvizsgálata szerint 1271 embert, köztük Abramovicsot és a „nikkelkirály” Vlagyimir Potanint, Oroszország második leggazdagabb emberét, sújtanak büntetések.

A kormány szerint a valaha bevezetett „legsúlyosabb szankciók” 18,4 milliárd font orosz kötődésű vagyon befagyasztását eredményezték – írja a The Guardian

Az Oroszországot ért légi csapások bebizonyították, hogy az országnak nem hatékony a légvédelme. Az amerikai székhelyű intézet, az Institute for the Study of War (ISW) szerint az oroszországi katonai bázisokat ért csapások azt bizonyítják, hogy az ország légvédelme hatástalan a drónokkal szemben.

Az ISW hozzátette, hogy ezek az ismételt és sikeres csapások megerősíthetik a híresztelést, hogy Oroszország nem tudja megvédeni a földjét.

Egy befolyásos orosz katonai blogger tette fel a kérdést, hogy az ukrán UAV-k és rakéták hogy tehetnek meg minden gond nélkül óriási távolságokat, és léphetnek be simán Oroszország területére. Ő abban is kételkedik, hogy az orosz védelmi minisztérium őszinte választ adna-e a kérdésre.

A katonai blogger azzal viccelődött, hogy ha egyszer a Vörös téren landol szép csendben egy pilóta (ahogy Matias Rust 1987-es Helsinkiből Moszkvába tartó repülőútján), az orosz kormány biztos komolyabban reagál majd – írja a Sky News.

Kirillo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője beszámolt a pénteken elhunytakról. Elmondása szerint december 30-án két embert öltek meg a harkovi Katerynivka faluban, és további két ember megsérült.

Timosenko hozzátette, a mentőszolgálatok most is a helyszínen vannak. Közben a hírek szerint többen meghaltak, amikor az észak-ukrajnai Csernyihiv régiót orosz csapások érték. A robbanás után a környéken megszűnt az áram – írja a Sky News.

Rovatok