Index Vakbarát Hírportál

Rimai Ádám

Miklósa Erika sírva mesélt múltjáról, Curtis a kisújszállási fiú védelmére kelt Miklósa Erika sírva mesélt múltjáról, Curtis a kisújszállási fiú védelmére kelt

A zsűri csatái helyett szívmelengető pillanatokat hozott a The Voice ötödik válogatója.

tegnap, 06:50

Nemzetközileg bizonyítottak, most a magyarok is megismerhetik őket Nemzetközileg bizonyítottak, most a magyarok is megismerhetik őket

Indul a 12. Szemrevaló Filmfesztivál.

szeptember 30. 19:22

Meggyilkolták Sára yorki hercegné egykori asszisztensét Meggyilkolták Sára yorki hercegné egykori asszisztensét

Az elkövetőt előállították a hatóságok.

szeptember 30. 17:17

Idén is megrendezi közös Madách téri éneklését az Örkény Színház. A hagyományteremtő jelleggel indított kezdeményes első sorban a költészet napja alkalmából született, hogy a fiatalabb generációkat, akik magukénak érzik az irodalom, a költészet világát, bevonják egy közös, össznépi éneklésre.

Idén a költészet napja (április 11.) tanítási szünnapra esett, így a szervezők – a hozzánk eljuttatott közlemény alapján – most, szeptember 8-án rendezik meg az eseményt.

12 órakor várják az érdeklődőket.

Fellép Ferenczi György és a Rackajam zenekar, akik a Természet vadvirága című Petőfi-vers megzenésített változatát adják elő. Az eseményen a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium, a Madách Imre Gimnázium, az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium, és a Nádasi Ferenc Gimnázium diákjai vesznek részt.

 

Ahogy arról korábban írtunk is, hamarosan elfoglalhatja a Papp László Budapest Sportarénát a világ egyik legismertebb rock supergroupja, a Hollywood Vampires. A csapat, amely nem kisebb nevekből áll, mint Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry, Tommy Henriksen, 2023. július 18-án este lép fel a fővárosban. Az eddigi információkat felülírva új előzenekart jelentettek be a keddi koncertre, ami a vámpírok előtt melegítheti majd a színpadot.

A magyar Decadancer nevű banda olyan zenészekből alakult, mint a Machine Mouse énekese, Ficzkó András, a Sex Action gitárosa, Mátyás Attila, a Psycho basszusgitárosa, Fűzfa Zoltán (Pocky) és a Rockstars Not Dead dobosa, Gerő Balázs. A viszonylag friss csapat az elmúlt négy évben kezdte meg aktív munkásságát. Speciális, dance-rock stílusukkal érdekes felvezetés lesz a banda a Hollywood Vampires előtt.

 

Közel három méter magas, nagyjából százkilós trash art szoborral melegít a csatorna az új Transformers-film előtt. Az Optimus fővezért ábrázoló alkotást Bajári Zsolt, Szalay Dávid és Drabik Tamás szobrászművészek készítették. Az újrahasznosított hulladékból született mű alapanyagául nagyjából 80-100 kilogrammnyi kidobásra ítélt autóalkatrész, 5 kg alumíniumdoboz és 80-100 kg elektronikai hulladék szolgált, úgymint laptopalkatrészek, mobiltelefonok, nyomtatók, magnók, billentyűzetek, vízforralók és egyéb kisgépek.

A kollégák elhozták a régi szerszámaikat, amiket már nem használnak, és ezeket szintén beledolgoztuk az alkotásba. A kisfiam régi játék autójának kereke is belekerült. Érdekes élmény volt megtapasztalni azt is, milyen szétverni például egy mobiltelefont vagy darabjaira szedni egy régi billentyűzetet

– meséli Bajári Zsolt a hozzánk eljuttatott közleményben.

Az óriási Optimus fővezér május 13-tól június 7-ig tekinthető meg az Aréna Plázában. Ezt követően más európai országokba is ellátogat az újrahasznosított fővezér. Júliusban Csehországban, augusztusban pedig Lengyelországban vendégeskedik majd.

A Paramount ezzel az ötlettel szeretné népszerűsíteni az újonnan érkező Transformers-mozifilmet, amelyhez nyereményjátékot is hirdettek azok között, akik a helyszínen, élőben is megtekintik a fővezér szobrát.

 

Rovatok