Index Vakbarát Hírportál

F. Tóth Benedek

A dongalábú, a genetikai hulladék és a duci bulimiás vacsoravendégségbe érkezik A dongalábú, a genetikai hulladék és a duci bulimiás vacsoravendégségbe érkezik

A Konyhanyelv végén a mese ezúttal happy end. Majdnem.

tegnap, 19:54

Ha nem hallotta volna: a Concerto Budapest ünnepi koncertje az Indexen Ha nem hallotta volna: a Concerto Budapest ünnepi koncertje az Indexen

A zenekar Szőcs Géza emlékének ajánlotta az esti koncertet.

október 24. 11:35

A női szentek manapság fürdőkádban ülnek A női szentek manapság fürdőkádban ülnek

Beszélgetés Halász Rita Margó-díjas íróval.

október 23. 14:21

Munkacíme, persze, van: #tüneményesutazás. Jelentsen ez bármit is. Annyit biztosan, mert ez az Indexhez eljuttatott leiratból kiderül, hogy olyan játékfilmről van szó, amelyet közösségi finanszírozásból, helyi és országos szponzorációban készítenek, és 26 nap alatt leforgatják.

Ez azért is érdekes, mert a filmről a veszprémi SzeretFilm Stúdió azt ígéri, hogy több évszakos, főbb helyszíne a tél végi Balaton, valamint Budapest és Bécs.

A főbb szerepben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán és Trill Zsolt látható,  a film pedig – a tervek szerint – a jövő nyáron.

Képtelen leállni Ridley Scott. A 83 éves rendező az Empire magazin beszámolója szerint amint befejezi Napóleon-filmjét, előveszi a Maximus (Russell Crowe) halálával végződő Gladiátor történetét, és folytatja.

A bejelentés nem meglepő, három éve lehet tudni, hogy egyszer majd lesz folytatás – ami szerencsére nem olyan, mint a Dallas, amikor Bobby magához tér a zuhany alatt, hanem inkább ahhoz hasonlatos, hogy mi történik azt követően, hogy Maximus megtér szeretteihez a túlvilágon.

A szereposztásra még várni kell, de egyvalami biztosan a meglepetés erejével hatna: ha a második részben is játszana Russell Crowe, aki egyébként számos Scott-filmben kapott szerepet (Gladiátor; Bor, mámor, Provence; Amerikai gengszter; Hazugságok hálója; Robin Hood).

Dolly Parton a Twitteren ünnepelte Lil Nas X Jolen-feldolgozását. Az ikonikus countryénekes az egyik legnagyobb közösségimédia-platformon reagált a rapper élő, BBC rádiós fellépésére.

Izgatott voltam, rögtön meghallgattam... nagyon jó. De hát amúgy is imádom.

 

Lil Nas X, akinek idén jelent meg nagylemeze Montero címmel, tömören, de annál kifejezőbben reagált az énekesnő bejegyzésére:

 Basszus.

 

Kettejük beszélgetése azért is érdekes, mert mindkét előadó LMBTQ+-ikon, így a közösségi oldal gyakorlatilag felrobbant, mikor a felhasználók meglátták az énekesek bejegyzéseit. 

Lil Nas X 2019 óta zenei videóiban és dalaiban kiáll önmagáért és szexualitásáért. Dolly Parton szinte a karrierje kezdete óta támogatja az LMGTQ+-közösséget, bár ő maga annak nem tagja.

Rovatok