Index Vakbarát Hírportál

F. Tóth Benedek

Halála előtt cigányzenészek húzták a nótáját a kórház kertjében Halála előtt cigányzenészek húzták a nótáját a kórház kertjében

Így élt Jávor Pál, az első magyar filmsztárját.

augusztus 14. 05:56

A gyilokfolyosón is lehet most sétálni Pannonhalmán A gyilokfolyosón is lehet most sétálni Pannonhalmán

Dejcsics Konrád atya, az Arcus Temporum fesztiváligazgatója Kispál- és 30Y-rajongó.

augusztus 13. 10:46

Gonoszt ennyien soha nem szerettek, mint Henry Fondát Gonoszt ennyien soha nem szerettek, mint Henry Fondát

Többnyire hős szerepekben láthattuk, kivéve az egyik leghíresebb westernt.

augusztus 12. 05:52

A Bagossy Brothers Company tagjai ezúttal nem Erdélyben, Székelyföldön, hanem Budaörs határában, a Csíki-hegyek tövében ültettek kétezer fát (2022.04.30.), és ebben zenészek, rajongók, barátok segítették őket. 

A facsemeték zöme csertölgy, de akad köztük madárcseresznye, vadkörte, szürke nyár. A friss ültetés a Pilisi Parkerdő Zrt. területén követi a Budai-hegyek őshonos faállományainak összetételét.

A Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklósból indult világhódító útjára, és egyik tagja, Tatár Attila, azaz Ata, mint az most a faültetéskor kiderült, kisgyerekként erdész szeretett volna lenni. A sok rajongó szerencséjére zenész lett, ám a zenekar tagjai, talán éppen azért, mert a szinte érintetlen természet közepéről érkeztek, figyelnek arra, mekkora ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Bagossy Norbert, a zenekar frontembere erről ezt vallja:

Pályafutásunk eleje óta pontosan tudjuk, hogy mekkora környezeti terheléssel jár egy-egy nagyobb koncert lebonyolítása, az elégetett üzemanyagtól, az elhasznált energián át, a keletkező műanyag hulladékig. Ezt kompenzálandó találtuk ki a faültetést, 3 évvel ezelőtt. Először otthon, Székelyföldön sikerült megvalósítani, idén pedig végre Magyarországon is.

A Bagossy Brothers Company legújabb klipje, a Csillag az égen, április végén az Indexen debütált, itt újra megtekinthető és meghallgatható.

Ebben a játékban az életkor nem előny, ami viszont számít: A besúgó című HBO-sorozatról készült kvízt minden bizonnyal csak az tudja hibátlanul kitölteni,

  • aki látta az eddigi epizódokat,
  • vagy ha nem látta, annyit meséltek neki az új magyar sikersorozatról, hogy még azt is tudja, vagy tudni véli, amit maguk az alkotók sem. 

Azt, hogy Szentgyörgyi Bálint író-rendező mit gondol a sorozatról, annak elkészültéről, az Indexnek már elmondta, itt elolvasható.

Ám a lényeg: a sorozat alkotói ezúttal kvízjátékra invitálnak mindenkit, vagyis most bárki tesztelheti tudását, megfigyelőképességet, emlékezőtehetségét. Ha valamelyik kérdésnél úgy éreznénk, hogy az beugratós, az csak a véletlen műve lehet... (Amennyiben túlterhelés miatt nem jelenne meg a kvíz, ide kattintva elérheti.)

 

Voltak idők, amikor úgy gondolták, aki Mozart muzsikáját hallgatja, az okosabb lesz. Ezt ugyan senki nem bizonyította be, ám zenéje, mondják, enyhíti az epilepszia tüneteit.  

Rovatok