Index Vakbarát Hírportál

F. Tóth Benedek

Soha nem látott, titkos felirat jelent meg Budapesten: K.S.M.V.V. Soha nem látott, titkos felirat jelent meg Budapesten: K.S.M.V.V.

A megfejtés egészen más, mint azt elsőre gondolnánk.

tegnap, 19:56

Új műfaj született: semmi csicskulás, csak diplomatikus punk Új műfaj született: semmi csicskulás, csak diplomatikus punk

A punkok is lehetnek romantikusak.

szeptember 30. 17:15

Sokan akarnának tovább élni, ha a testük közben nem menne tönkre Sokan akarnának tovább élni, ha a testük közben nem menne tönkre

Markovics Botond egy nem is olyan távoli jövőről mesél.

szeptember 29. 06:01

Veresegyházi koncertje után népviseletbe öltözött hagyományőrző asszonyok fogták körbe Bonnie Tylert. A brit énekesnő ugyan egyetlen szót sem értett abból, amit a kórustagok énekeltek a barna szeretőről, de a szeretetet, ami feléje áradt, biztosan érezte.

Bonnie Tyler Veresegyházon

Bonnie Tyler a Veres 1 Színház nyári fesztiválján adott telt házas koncertet.

Egy gigantikus, hétméteres Föld, pontosabban fényföldgömb ragyog a látogatók feje fölött Pécsett – a Zsolnay Fényfesztiválon 2023. július 69. között. 

Ez a fesztivál azért is különleges, mert akkor nyit, amikor a legtöbb kiállítótér bezár. Itt viszont az éj leszállta után kezdődnek a hazai és külföldi fényművészek épületvetítései, akkor láthatók a helyszínspecifikus fényalkotások.

A Fény Útja élménytárlat a fesztivál ideje alatt este fél tízkor nyit, és a szervezők azt ígérik, hogy Pécsett minden éjjel életre kel a mecseki erdők mondavilága is.

Andris budapesti bölcsődés, szenzoros ingerkerülő, azaz zavarja a nagy zaj, a tömeg. Így nem is szeret olyan helyre menni, ahol sokan vannak. Ám imád játszani, bábozni, és az volt a vágya, hogy egyszer eljuthasson a Budapest Bábszínházba, de úgy, hogy

ott csupán hárman vannak: ő és a szülei.

Kívánságát az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest teljesítette. A főváros ugyanis egy éven át minden hónapban megajándékozza egy lakóját. Májusban Andrist, aki végre eljuthatott a Budapest Bábszínházba.

A háromtagú családot 2023. május 30-án, Andris születésnapján tuktukkal szállították az Andrássy úti bábszínházba. Ott L. Nagy Attila és Pájer Alma bábművész csak és kizárólag Andrisnak bábozott. A fiú kedvenc meséit, a Nyúl Pétert és a Babarókát adták elő. Majd ezt követően mackójelmezben megjelent Szabó Simon, aki mesefigurákkal díszített tortát hozott.

 

Rovatok