Index Vakbarát Hírportál

Escobar háborúját nem lehet félig megnyerni

2018.04.09. 11:10

Pablo Escobar története sok filmet és sorozatot megihletett már, legutóbb például a Netflix dolgozta fel Narcos című sorozatban a drogbáró történetét. A kolumbiai kokainkirályról Javier Bardem és Penelope Cruz is készített egy filmet, amit hamarosan bemutatnak a magyar mozik, most pedig egy szinkronos előzetest tudunk hozzá mutatni.

Javier Bardem legalább 10 éve akarta elkészíteni a filmet a drogbáró életéről, sokáig viszont azért nem haladt a projekt, mert egy spanyol nyelvű filmet nem akart senki sem finanszírozni. Így végül angolul készülhetett el az eredetileg Loving Pablo című film. A történet egy Virginia Vallejo nevű újságíró szemén keresztül mutatja be a drogbárót akkor, amikor csúcson volt, majd azt, ahogyan megbukott. A filmben szó lesz arról, hogy Escobar, hogyan építette ki drog birodalmát a mindenfelé exportált kokainnal. 

A filmet a spanyol Fernando León de Aranoa rendezte, aki Vallejo könyvét használta kiindulásnak a történethez, és vele együtt ébred rá a közönség is Escobar sötét oldalára, ami elsőre sem neki, sem a kolumbiai nép számára nem volt ismert.

Az utóbbi néhány évben újra felkapottak lettek a drogbárókról szóló filmek, ennek hátterét ebben a cikkben mutattuk be részletesen.

Ne maradjon le semmiről!