Index Vakbarát Hírportál

Videóra vette Weinstein áldozata, ahogy zaklatja

2018.09.13. 10:52

Nyilvánosságra hozott egy videót a Sky News, amin Harvey Weinstein producer és az őt nemi erőszakkal vádoló egyik nő, Melissa Thompson találkozója látható. Thompson elmondása szerint nem sokkal ezután a találkozó után erőszakolta meg a producer egy szállodai szobában. A videó azonban nem a szállodában készült, hanem Weinstein egyik New York-i irodájában, ahová Thomson azért érkezett, hogy bemutassa tech start up ötletét a producernek. (Weinstein nem csak filmekkel foglalkozott, más üzletekbe is szívesen fektette a pénzét, de ebben az esetben a filmjei hatékonyabb reklámozásáról volt szó.) A találkozó felvétele a demonstráció része volt, mivel Thompson egy videóplatform fejlesztésén is dolgozott. 

Thompson arra számított, hogy a marketingcsapattal fog találkozni, ehhez képest a producer egyedül érkezett. Üdvözlésnél a nő a kezét nyújtotta neki, mire ő átölelte és simogatni kezdte a hátát. Ezután Weinstein megkérdezte, hogy flörtölhet-e vele, mire a nő azt felelte, hogy egy kicsit. A munkamegbeszélés egy pontján a producer tapogatni kezdte Thompsont, ebből a videón annyi látszik, hogy a karját simogatja, de a nő elmondása szerint az asztal alatt is fogdosta. Az is hallatszik, hogy a producer dögösnek nevezte a nőt.

A felvételen rajta van, ahogy megbeszélnek egy vacsorát abba a szállodába, ahol a nő elmondása szerint a nemi erőszak történt. Thompson a Sky News-nak hozzátette, hogy ez a meghívás nem a szállodai szobába szólt, hanem a hotel lobbijába, ami sokkal biztonságosabbnak tűnt számára, mint megint kettesben maradni Weinsteinnel az irodájában. Bár kényelmetlenül érezte magát az irodában, úgy gondolta, hogy közel a megállapodás, és nem akart visszautasítani egy nagyhatalmú embert. A hotelben viszont a producer azt mondta neki, hogy kövesse. Thompson azt hitte, hogy a konferenciaterembe mennek, de végül Weinstein szobájában kötöttek ki.

Weinstein ügyvédjének közleménye szerint, ha a videót egészében nézzük, és nem csak a kiragadott részleteket, akkor látszik, hogy semmi erőszakos nem történt. Szerintük csak flörtölt a két fél, és a nő a videóval még több pénzt szeretne elérni abban a perben, amiben több más nővel együtt ő is beperelte a producert. Weinstein még korábban azt mondta, hogy lefeküdt Thompsonnal, de kölcsönös beleegyezéssel.

Weinsteint csaknem száz színésznő vádolta meg szexuális zaklatással, többen pedig szexuális erőszak miatt jelentették fel. A 66 éves bukott filmproducer ellen több rendbeli szexuális bűncselekmény miatt emeltek vádat, Weinstein azonban tagadja , hogy valaha közös megegyezés nélkül vett volna részt szexuális aktusban bárkivel. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki, a filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!