Index Vakbarát Hírportál

Máris döntöttek az Aquaman folytatásáról

2019.02.12. 09:29

Két hónap kellett az Aquamannek, hogy átlépje a bűvös, milliárd dolláros bevételi határt. Amint megtette, szóltak is az első rész írójának, hogy kezdheti gépelni a folytatást.

"Főellenség és megfelelő motiváció hiányában a történet ad hoc jelleggel megy előre, íve meg nem nagyon van neki", írtuk az Aquamanről, amelyet egy két és fél órás dezodorreklámnak nevezett kritikusunk, dühítően gagyi látványelemekkel. De mindez nem zavarta különösebben a nézőket: olyannyira nem, hogy ez lett a legendás, Christopher Nolan-féle A sötét lovag: Felemelkedés óta az első DC-képregényfilm, amelyik elérte az egymilliárd dolláros bevételt.

Emiatt persze nem is túl meglepő a Hollywood Reporter értesülése, miszerint a stúdió már fel is kérte az első rész egyik forgatókönyvíróját, David Leslie Johnson-McGoldrickot, hogy írja meg a folytatást is. A lap úgy tudja, a legsablonosabb horrorok tízrészesre nyújtásával nevet és vagyont szerzett rendező, James Wan is visszatér producerként, de az még nem biztos, hogy a rendező is ő lesz.

A két hónap egyébként kimondottan hosszú időnek számít ma Hollywoodban egy szuperhősfilm folytatásának bejelentéséhez; van, hogy már az első rész forgatása előtt elkezdik fejleszteni a másodikat is, de az se ritka, hogy egy sikeres nyitóhétvége utáni hétfőn jelentik be a folytatást.

Ne maradjon le semmiről!