Index Vakbarát Hírportál

Harvey Weinstein felesége nem tudott a férje viselt dolgairól

2018. május 11., péntek 14:55

Georgina Chapman divattervező a #metoo mozgalmat beindító zaklatási botrány kitörése óta először nyilatkozott, és könnyek között azt mondta a Vogue újságírójának, hogy fogalma sem volt arról, hogy a férje nőket zaklatott és a vádak szerint erőszakolt meg, és arról sem tudott, hogy hatalmával visszaélve kényszerített színésznőket és beosztottakat szexuális jellegű ellenszolgáltatásokra előléptetésért vagy szerepért cserébe.

Chapman azt mondta, azt hitte, az élete tökéletes, a házassága boldog, a férje szerető. “Naiv voltam, rémesen naiv” - mondta. Az interjúból az jön le, hogy rémesen érzi magát, és sajnálja ami történt, mármint egyrészt azokat a nőket, akikkel a férje erőszakoskodott, másrészt meg saját magát, mert az eset kirobbanása óta páriaként kezelik, de leginkább a gyerekeit, akik nem tehetnek semmiről, de ezzel a névvel nem lesz egyszerű felnőniük. “Ráadásul szeretik az apjukat, ez a legrémesebb az egészben, most mit mondjak nekik?”

Chapman hét hónappal ezelőtt jelentette be, hogy elválik Weinsteintől, azóta külön élnek. Visszavonult a nyilvános szerepléstől is, lemondta Marchesa nevű márkája bemutatóit, és az előző évek gyakorlatával ellentétben sem a Golden Globe-, sem az Oscar-gálán nem viselte senki az ő ruháit. Ezen a héten azonban változás állt be ezen a fronton, Scarlett Johansson ugyanis a Met gálán Marchesában jelent meg. Szerdán a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour a The Late Show with Stephen Colbert című talkshow-ban beszélt Chapmanről, és jelentette ki, hogy a férje bűneiért nem volna szabad elítélni, és elve zseniális ruhatervező. Csütörtök reggel pedig megjelent a Vogue-interjú, azaz Chapman stábja úgy ítélhette meg, hogy hét hónap vezeklés a férje bűnei miatt legyen elég mindenkinek.

Megalázva, megtörve éreztem magam... Nem láttam illendőnek és helyénvalónak, hogy a nagyközönség előtt mutatkozzam. Nagyon friss még a seb. Amikor megtudtam, mivel vádolják Harvey-t, olyan volt, mintha valaki mellkason vágott volna. Nem kaptam levegőt.

Ez mind érthető, és persze azt is feltételezhetjük, hogy az a nő, aki 2007 óta van együtt Weinsteinnel, semmit nem tud a férje viselt dolgairól, azokról, amiket egész Hollywood nyílt titokként kezelt, és amik miatt már többször feljelentették, csak éppen nehezen elképzelhető.

Rovatok