Index Vakbarát Hírportál

Ez van, ha kicsi a tét: 13 tökéletes 11-es

2013. június 28., péntek 10:03

Spanyolország és Olaszország hiába gyűrte egymást a Konföderációs Kupa csütörtök esti elődöntőjében, százhúsz perc alatt csak két kapufáig jutottak, gólt egyik csapat sem szerzett.

Jöttek a tizenegyesek.

Az olaszoktól sérülés miatt hiányzott a legjobb rúgójuk, Mario Balotelli, de így is jól kezdtek, a laziós Candreva panenkázással juttatta előnyhöz csapatát. Jöttek az újabbak, mindenki magabiztosan, jól helyezte sajátját, látszott a játékosokon, hogy nem izgulják túl a dolgot. Mégis csak egy vb-felkészülési torna ez, nem több. Kijött, hogy mi van, amikor kvázi tét nélkül lehet odaállni.

spanyol-olasz büntetők

Casillas és Buffon nem igazán érezte az irányokat, a legközelebb Xavi, illetve Aquilani rúgásánál jártak ahhoz, hogy védjenek, de mindkét lövés jól helyezett volt - vagyis az irányt is 14-ből kétszer találta el a világ talán két legjobb kapusa. Casillas kétszer elmozdulni sem tudott, Giovinco és Pirlo is ugyanúgy a jobb sarokba helyezett, egészen a kapufa mellé.

Az első tízből az összes bement, így jött az újabb kör, ahol végül Bonucci hibája döntött, a Juventus védője csúnyán fölébombázott, majd a spanyol Navas bevágta sajátját, ezzel 7-6-re nyerték a spanyolok a tizenegyespárbajt.

A Brazília–Spanyolország döntőt vasárnap éjjel rendezik, a bronzmeccsen Olaszország Uruguay-jal játszik majd aznap délután.

Rovatok