Index Vakbarát Hírportál

Nikolics ideiglenesen lemondta a válogatottságot

2017. augusztus 11., péntek 21:50

Meglepő hírt közölt péntek este Facebook-oldalán a magyar válogatott és a Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja, aki bejelentette, hogy saját döntéséből kihagyja a magyar válogatott két következő vb-selejtezőjét, így nem játszik a Lettország és Portugália elleni augusztus 31-i és szeptember 3-i mérkőzéseken.

 Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni! Amióta válogatott vagyok, mindig rendelkezésre álltam, akkor is első helyre tettem a nemzeti csapatot, amikor nem favorizáltak, de most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon. Senki ne gondolja, hogy ez egy bosszú a részemről, sőt első dolgom volt tájékoztatni a döntésemről a kapitányt. Bernd Storck korrekt volt, tudomásul vette az érveimet, megérti az elhatározásomat és támogatásáról biztosított

– írja Nikolics, akinek a válogatott miatt két MLS-meccset is ki kellene hagynia, ráadásul a sok utazás is plusz nehezítést jelentene neki.

"A válogatottnak természetesen teljes szívből szurkolok majd, ahogy eddig is!" – zárja bejegyzését.

Nikolics csapata, a Chicago Fire jelenleg második a Keleti Főcsoportban, 3 pont a hátrányuk a Toronto mögött, de Nikolicsék egy meccsel kevesebbet játszottak. Legközelebb magyar idő szerint vasárnap hajnalban játszanak majd a Columbus Crew vendégeként.

Nikolicsnak 22 bajnokin 16 gólja van Chicagóban, ezzel második az MLS góllövőlistáján, csak a világ- és Európa-bajnok spanyol csatár, David Villa előzi meg.

Rovatok