Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő fantomgól szórta ki az USA-t a vb-ről

2017. október 11., szerda 08:41

Az Egyesült Államok válogatottja 1986 óta először hiányzik majd a labdarúgó-világbajnokságról. Szerda hajnalban 2-1-re kaptak ki Trinidadban és mivel Panama nem kis meglepetésre legyőzte Costa Ricát, az amerikaiak csak az ötödik helyen végeztek és nem jutottak tovább.

Amellett, hogy az amerikai lapok elismerik, hogy nem érdemelték volna meg a továbbjutást, egy bizarr fantomgól is döntött a kiesésükről.

Costa Rica szerzett vezetést, majd az 53. perc hozta a furcsa jelenetet. Egy jobb oldali szöglet után Roman Torres fejelte a kapura a labdát, amelybe Gabriel Torres csúsztatott még bele. Ezután egy földharc következett a gólvonalon, majd végül a bíró befújta a gólt. Egy probléma volt vele, a labda nem haladt át a vonalon.

Jól lehet látni, hogy a hetes számú játékos, Blas Perez próbálja valahogy testtel-kézzel betuszkolni a labdát, a Costa Rica-i védő pedig a kapuban fekve végül kikanalazta a labdát. Mivel a CONCACAF-zóna selejtezőiben nincs videóbíró, a partvonali játékvezető döntésére kellett hagyatkozni, aki megadta.

Az utolsó előtti percben Roman Torres a győztes gólt is megrúgta, így Panama megváltotta az oroszországi repülőjegyét.

Az amerikaik bánatát pedig a trinidadi Alvin Jones mélyítette, aki elképesztő bombagólt lőtt Tim Howardnak, aki az utolsó olyan játékos volt a keretben, aki még ott volt abban a selejtező-sorozatban, amikor az Egyesült Államok lemaradt a vb-ről.

A közép- és észak-amerikai térség világbajnoki selejtezőjét Mexikó nyerte, másodiknak Costa Rica, harmadiknak Panama jutott ki. Honduras lett a negyedik, amely interkontinentális selejtezőt vív majd Ausztráliával. Panama története során először jutott ki a világbajnokságra.

Rovatok