Index Vakbarát Hírportál

Nehéz helyzetben is világos és határozott Dárdai

2017. október 17., kedd 09:37

A hétvégén váratlan vereséget szenvedett hazai pályán a Hertha BSC, nem volt egyenrangú ellenfele a 2-0-ra győztes Schalkénak, mindössze kétszer rúgtak kapura a berliniek, míg a rivális 11-szer.

„Soha többé nem fordulhat az elő, hogy az ellenfél felzabáljon bennünket, mert sajnos ez történt”

- utalt vissza.

Előre tudták, hogy a dupla terhelés meg fogja viselni a csapatot, nem meglepetés, hogy jelenleg a 13. helyen állnak, mindössze két pontra az osztályozótól. Annak ellenére is gyengék, hogy a Bayern München ellen például hátrányból felállva 2-2-es bravúrdöntetlent értek el.

„Most vagyunk abban a pillanatban, amikor a helyes irányba kell mozdulnunk. Mindenkinek hozzá kell tennie a magáét ahhoz, hogy elérjük a topformánkat. Nyerni megyünk Ukrajnába, utána nyernünk kell a Köln ellen a Német Kupában, a bajnokságban pedig négy pontot hozunk. Ez a cél, ehhez kell alkalmazkodni mindenkinek” - adta ki világosan és határozottan, mit remél a következő szűk két hétben.

Nem lesz könnyű dolga a Herthának, mert az Európa Ligában még csak gólt sem rúgott a csapata – egy pontos eddig -, az ukrán Luhanszk pedig váratlanul nyert Bilbaóban 1-0-ra.

A kupában a Kölnt lesz talán a legkönnyebb verniük, mert a szintén EL-résztvevő csapatnak egy pontja van eddig a bajnokságban.

A bajnokságban vasárnap Freiburgba mennek, amelyik gyorsan játszik, és már kiesett az EL-ből, legutóbb a Bayern ellen is voltak helyzetei még 0-0-nál, végül kaptak egy ötöst. A Dortmund nem tudta legyőzni őket.

A Hamburg legyőzése lélektanilag is rendkívül fontos, október 29-én.

Aztán nincs megállás, az ukrán Luhanszkot már hazai pályán fogadják az EL-ben november másodikán.

A 41 éves magyar edző örül annak, hogy a 33 éves bosnyák csatár, Vedad Ibisevic ismét a fedélzeten van kétmeccses eltiltása után, vele másként működik az egész csapat, és szinte biztosan a kezdőbe állítja a csütörtöki kupameccsen.

(Borítókép:  Matthias Hangst / Getty Images Hungary)

Rovatok