Index Vakbarát Hírportál

Belebukott a vb-égésbe az olasz emeleszelnök

2017. november 20., hétfő 13:24

Hétfőn váratlanul lemondott Carlo Tavecchio, az Olasz Futballszövetség elnöke - jelentette a Gazzetta.it. A válogatott egy hete csak ikszelt Svédországgal, így 60 év után nem lesz ott a világbajnokságon, ám a kudarc után maradt a helyén az elnök.

A szövetségi kapitányt, Gian Piero Venturát két nappal később leváltotta, és ugyan szinte a teljes szövetség az ő lemondását követelte, nem távozott.

A hétfői olasz közgyűlés viszont bebizonyította, teljesen megszűnt a támogatottsága, többek között a sportminiszter is ellene volt, így jobbnak látta, ha lelép.

A 74 éves Tavecchio három éven át vezette a szervezetet, a tavalyi Eb-n a negyeddöntőben estek ki az olaszok, így nagyobb siker nem fűződik az időszakához.

A szövetségben 90 napon belül kell kiírni az új elnökválasztást, az utód szinte biztosan egy fiatal reformer lesz. Demetrio Albertini, a Milan és a Barcelona volt középpályása már Tavecchio hatalomra jutásakor is pályázott a posztra, valószínűleg újra a jelöltek között lesz. Damiano Tommasi, a Roma exjátékosa szintén a szövetségben dolgozik, neki is lehet esélye. Albertini 46, Tommasi 43 éves.

Az új elnök érkeztéig valószínűleg parkolópályára kerül az új szövetségi kapitány kinevezése is, az egyértelmű jelölt Carlo Ancelotti.

Rovatok