Index Vakbarát Hírportál

Kocsmai verekedéssé fajult a manchesteri ünneplés

2017. december 11., hétfő 09:04

A rendőröknek és a biztonságiaknak kellett közbelépniük, hogy leállítsák azt  a körülbelül húsz embert – edzőket és játékosokat – , akik egymásnak estek a manchesteri derbi után. Pep Guardiola másodedzője, Mikel Arteta vérző sebeket szerzett, írja a Guardian.

A derbit a Manchester City nyerte 2-1-re, és Guardiola csapata már a játékoskijáróban megkezdte az ünneplést. José Mourinhónak az volt az egyik baja, hogy a City-futballisták túl hangosan üvöltették a zenét az öltözőjükben, több tiszteletet várt volna el a vesztes csapat felé. A portugál edző aztán Ederson kapussal is vitázni kezdett.

Nem sokkal később aztán kitört az igazi balhé, ütések és palackok repültek. A Unitedből Romelu Lukaku volt a bunyó központi figurája. Az egyik résztvevő szerint olyan volt, mint egy kocsmai verekedés. Mourinhót ásványvizes palackokkal dobálták és tejjel is lelocsolták. A United edzőjét végül a biztonságiak menekítették ki. Artetának a bal szemöldöke repedt fel egy ütéstől.

Az összecsapásról egy korábbi, szintén az Old Traffordon történt eset jutott sokak eszébe. 2004-ben az egyik Arsenal-játékos dobta meg pizzával Alex Ferguson edzőt.

Rovatok