Index Vakbarát Hírportál

Azért szimulál a tunéziai kapus, hogy ehessenek, amíg ápolják

2018. június 5., kedd 08:08 | aznap frissítve

A vallási ünnepek és a labdarúgás különös kölcsönhatásáról számolt be a BBC.  A muszlimok jelenleg is tartó vallási ünnepe, a ramadán alatt a hívőknek szigorú böjtöt kell tartaniuk napkeltétől napnyugtáig. A szabályok betartása nyilvánvaló hátrányt jelent egy labdarúgó-válogatott számára, így érthető, ha a tunéziai csapatnál legalább a koplalás idejét megpróbálják a lehető legrövidebbre szabni.

Az eddig két felkészülési meccsét a kora esti órákban játszó észak-afrikai válogatottnál azzal a trükkös megoldással álltak elő, hogy a kapusuk napnyugtakor hirtelen sérülést szenved. Mouez Hasszen Portugália és Törökország ellen is pont akkor rogyott a fűre látszatra különösebb ok nélkül, amikortól újra lehet enni és inni. A játékostársai meg ilyenkor rohantak az oldalvonalhoz, ahol datolyát (tradicionális böjttörő ételt és vizet kaptak).

A portugálok ellen annyira bejött a dolog, hogy az addig 2-1-es hátrányban lévő tunéziaiak 6 perccel később ki is egyenlítettek (a törökök elleni mérkőzés szintén ezzel az eredménnyel zárult).

A különös esetekről szóló videókat helyi szurkolók osztották meg a Twitteren, az országban pedig általános derültséget váltott ki az ötletes megoldás.

Sőt, maga a kapus is azt kommentálta a hírhez a Twitteren széles mosolyok kíséretében, hogy „sérült voltam, haver".

Ezek után érdekes lesz figyelni, vajon a spanyolok elleni június 9-i mérkőzésen is jön-e a menetrendszerű sérülés. A világbajnokság alatt már vége lesz a ramadánnak, így ott hasonló cselekre már nem kell számítanunk.

Rovatok