Index Vakbarát Hírportál

A PSG hét perc alatt végzett a Uniteddel a BL-ben

2019. február 12., kedd 23:16

Ole Gunnar Solskjaer először veszített kinevezése óta a Manchester Uniteddel, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Old Traffordon kapott ki 2-0-ra a PSG-től. A nap másik meccsén a Roma 2-1-re verte a Portót.

Amióta Ole-Gunnar Solskjaer a Manchester United edzője, a klub nem szenvedett vereséget, tíz győzelem mellett a legrosszabb eredménye egy bajnoki döntetlen volt. A norvég edző nyilván folytatta volna sorozatát, élete első BL-meccsén is győzelemre készült. Az egyenes kieséses szakaszban, első meccsen egy döntetlen sem igazán jó eredmény otthon.

A PSG a bajnokságban fölényesen vezet, de az elmúlt két évben a BL-ben nem tudott a nyolc közé kerülni, ezen próbálhat meg javítani Thomas Tuchel edző, de az MU ellen esélye sem volt a legjobb csapatával kiállni. Neymart valószínűleg erre a szezonra elvesztette, és csatára, Edinson Cavani is sérült volt. 

A United, ahogy várni lehetett, egyből nyomás alá helyezte a PSG-t. Lingard, Rashford és Martial tesztelte a védőket, de az első helyzet mégis a francia csapattól érkezett, Di María kísérlete alig kerülte el a kaput a hatodik percben. (A BL-forduló közvetítését itt olvashatja.)

A játék képe azonban nem változott, a PSG lassan próbált építkezni, míg a United továbbra is dinamikus maradt. Buffon is kapott egy lövést Rashfordtól, a PSG-kapus reflexből hárított. Pogba is többször jól mozgott be, a 16. percben is kapu elé játszotta magát, az alapvonal mellől tette kapura, de nem volt elég erős a lövése.

A PSG bő húsz perc után kezdett felszabadultan játszani, Mbappé beindulása után találta el az oldalhálót, majd Di María is jól lépett ki. Az argentin aztán elszórakozta a lehetőséget, az üres kapu helyett a visszaérő De Geába gurított. Igaz, később lest intettek be. A következő percek is Di Maríáról szóltak, Young durván beleszállt oldalról, a PSG-s legurult a pályát határoló rézsűn, és a kerítésnek vágódott. Elég nagy fájdalmai lehettek, csak lassan tudott feltápászkodni. Egy kisebb balhé is kialakult a pálya szélén a két csapat között a durvaság miatt. 

A United közben cserékre kényszerült, sérülések miatt Solskjaer felforgatta alapcsapatát, Martialt és Lingardot le kellett hozni a félidő végén.

A második játékrész elején is a Manchester próbált meg irányítani, de nagyjából öt perc után kicsúszott a kezéből a meccs. Mbappé fejesénél még De Gea védett, de egy perccel később már tehetetlen volt a szögletre berobbanó Kimpembével. A védő a léc alá vágta. 

A gól után még jobban szétesett a United, egymás után jöttek a PSG-helyzetek, a belőtt labdákkal és kontrákkal nem tudott mit kezdeni a védelem. A 60. percben jött is a második gól: balszélről Di María tekerte be középre, Mbappé sprintelt rá, aztán elpasszolta a labdát a kapus mellett. 

De Gea ekkor nem sokat tehetett, de utána két bravúrja is volt, Mbappé ziccerét és Bernat lövését is fogta. Ezután a PSG visszavett kicsit, újra többször tudott kapu elé kerülni a United, de már nem volt igazi helyzetük az angoloknak.

A végére mentálisan is szétesett az MU, sok lett a durvaság, egymás után jöttek a lapok, a 89. percben Pogba megkapta a második sárga lapját, így kiállították, de ennek már nem sok jelentősége volt, maradt a 0-2.

Stat: Manchester United-PSG

A BL másik keddi meccsén a Roma hozta magát, 2-1-re verte a Portót. Az olasz csapat szinte az egész meccsen dominált, de csak a második félidőben tudott gólt szerezni. A 70. percben Zaniolo talált be. Egy bedobás után Džekótól kapott jó passzt, és elég könnyen a kapuba gurított. 

Hat perccel később szintén Džeko volt az előkészítő, még ha ez nem is volt szándékos tőle. Egy kontra végén a bosnyák játékos lőtt kapura, de kísérlete kijött a kapufáról. A mellette felsprintelő Zaniolo jól érkezett, csak az üres kapuba kellett tennie a labdát.

A Porto egy szerencsés átadásnak is köszönheti a szépítést, Tiquinho valószínűleg lőni akart, de a lábán felpördülő labda így esett pont Adrián elé, aki kihasználta az előnyét, és laposan a kapuba lőtt.

Stat Roma-Porto

Rovatok