Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund tapad a Bayernre, Dárdai nem bírt Dollal

2019. április 21., vasárnap 17:50

A Borussia Dortmund 4-0-ra győzött a Freiburgban a német labdarúgó-bajnokság harmincadik fordulójának vasárnapi játéknapján, így ismét egy pontra csökkentette hátrányát a címvédő és listavezető, szombaton Brémában szerencsés győzelmet arató Bayern Münchennel szemben.

bvb

A Freiburg magyar válogatott játékosa, Sallai Roland ágyéksérülése miatt ezúttal sem kapott helyet a keretben. A meccs legszebb gólja az első volt, Jadon Sancho 12. percben szerzett találata előtt a dortmundiak úgy megjáratták a labdát a bal szélen, hogy a freiburgi védelemnek még szemmel is nehezére esett követni az eseményeket. Aztán addig lesték, hogy mi történik, míg ki nem kötött a kapujukban a labda.

A másik vasárnapi mérkőzésen a Hertha BSC hazai pályán csak gól nélküli döntetlent játszott a korábbi Fradi-edző Thomas Doll csapata, a Bundesliga utolsó helyén álló és reménytelen helyzetben lévő Hannover ellen. Az idény végén már biztosan távozó Dárdai Pál együttese tehát továbbra is fényévekre van a korábban megszokott formájától, igaz, legalább a vereséget sikerült ezúttal elkerülnie a berlinieknek.

Bundesliga, 30. forduló:

szombaton játszották:

hétfőn játsszák:

áll

Rovatok