Index Vakbarát Hírportál

Kulcsembert veszített a Chelsea

2019. április 23., kedd 10:46

Nem lehet ott az angol válogatott Nemzetek Ligája-elődöntőjében és a Chelsea hátralévő bajnoki, illetve Európa Liga-meccseit is kénytelen kihagyni Callum Hudson-Odoi. A londoni csapat fiatal tehetsége a Burnley elleni 2-2-es meccsen szenvedett Achillesz-sérülést.

A csehek, illetve Montenegró ellen is kiváló teljesítményt nyújtó csatár a közösségi oldalán írta, hogy elszakadhatott az Achillesze, de keményen fog dolgozni, hogy a következő szezonban már egészségesen térjen vissza.

Nem véletlenül beszél az új szezonról, az Achillesz a térdszalag mellett a legproblémásabb sérülés. Bonyolult, műteni kell, és lassan gyógyul, David Beckham például emiatt hagyta ki a 2010-es világbajnokságot.

A Chelsea március végén közölte, az idén semmiképpen nem adják el az óriási tehetségként számon tartott futballistát, akit 2020 nyaráig köt szerződés a klubhoz. A Bayern München már a téli átigazolási szezonban jelezte, hogy meg akarja szerezni Hudson-Odoit, de a németek érdeklődését az angol egyesület visszautasította. A játékos ugyanakkor sajtóinformációk szerint már télen azt kérte, engedjék el.

A 18 éves szélső a Premier League-ben eddig 10 meccsen lépett pályára, gólja még nincs. Az Európa Ligában viszont kiválóan szerepelt, öt meccsen 4 gól és két gólpassz a mérlege. Gareth Southgate kapitány március 22-én adott neki először lehetőséget, két Eb-selejtezőn játszott.

A Chesea utolsó három bajnokiján harcban lesz a BL-indulásért, egyelőre negyedikek, az utolsó BL-es helyen állnak, de az Arsenal a ManUnited a sarkukban van. Az EL-ben elődöntőt játszanak a Frankfurttal, valójában ott is a BL-ért mennek, mert a kupa győztese indulhat a Bajnokok Ligájában.

Rovatok