Index Vakbarát Hírportál

A volt DVTK-edző Kloppnál nézte meg, mi hiányzik a magyar futballistából

2019. április 26., péntek 09:30

Nagyjából egy éve menesztették a Diósgyőr kispadjáról Bódog Tamást, a volt Bundesliga-futballista most itthon van, interjút adott a Nemzeti Sportnak és vendég volt a Digi Sport reggeli műsorában. Mindkét helyen előkerült: mi hiányzik a magyar futballistákból?

Bódog könnyen felelt a kérdésre, ugye tapasztalatokat szerzett a DVTK-nál, a Mainznál Jürgen Klopp is edzője volt, akit nem rég meg is látogatott a Liverpoolnál, így friss összehasonlítási alapja van.

Világsztárokat láttam, akik edzésen be akarják bizonyítani, hogy jobbak a társaiknál. Mindenki tudja, mennyi pénzt kerestek már, de győzni akarnak. Kihozzák magukból a maximumot, nincs lazsálás, elégedettség. A mentalitásuk miatt tartanak ott, ahol. Klopp is azt mondta, bennük van a bizonyítási vágy, könnyű őket kezelni

- magyarázta Bódog.

Ezzel szemben hazánkban bár

vannak tehetségek, akik szorgalmasak, alázatosak, de nincsenek rákényszerítve, hogy kihozzák, ami bennük van, könnyen megelégednek azzal, amit elértek.

Nem tudom, miért van ez, gyerekkorban dől el, kiből milyen mentalitású sportoló válik. Megvannak itthon a feltételek, megvannak az edzők is, de ha a futballista hozáállása nem megfelelő, nem lehet sikeres.

Külföldön ritkán kell a felnőtt futballistákkal dolgozó edzőnek azzal foglalkoznia, hogy megértesse, dolgozzanak a saját karrierjük érdekében.

Rovatok