Index Vakbarát Hírportál

Le Mans-i 24 órás győztes hongkongi csapattal indul a TCR Europe-ban Tassi

2018. április 24., kedd 12:22

Hivatalossá vált, hogy a JAS Motorsport két tesztpilótája, Tassi Attila és Josh Files a hongkongi KC Motorgroup csapattal teljesítik majd a TCR Europe 2018-as szezonját. A WTCR most hétvégi hungaroringi futamán szabadkártyával induló Tassi már a KCMG támogatását élvezi a hazai versenyén is, ám itt még Hell Energy Racing Team lesz a csapatnév.

A Honda versenyautóit gyártó olasz JAS Motorsport nagyon erős partnert talált a 2018-as idényre, a hongkongi KCMG ugyanis szerepelt már az endurance-vb-n, indított csapatot a Le Mans-i 24 óráson – itt az LMP2-es kategóriában 2015-ben nyertek is – , majd GTE kategóriára váltottak, de van túraautós és formaautós tapasztalatuk is.

Múlt héten eldőlt az is, hogy a M1RA-val induló Nagy Dániel, illetve Tassi mellett lesz egy harmadik magyar indulója is a TCR Europe-nak, Jedlóczky Márk ugyanis a JLG Motorsporttal, illetve a Zengő Motosport szakmai támogatásával ott lesz a mezőnyben egy Cupra León TCR-rel.

A május 5-6-án induló, hét versenyhétvégéből álló TCR Europe hatalmas mezőnyből állhat majd, jelenleg 24 bejelentett pilóta van és összesen még 4-5 nevet jelenthetnek be.

Rovatok