Index Vakbarát Hírportál

Elvonóra került Ian Thorpe

2014. február 3., hétfő 12:19

A rendőrség kórházba szállította, majd onnan elvonóra került Ian Thorpe, az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok volt úszója, miután hétfőn hajnalban zavartan viselkedett Sydneyben, írja az MTI.

A rendőröket a város Panania kerületében hívta ki egy lakó, akinek a kocsiját a 31 éves úszó kinyitotta, és beleült. A kiérkező rendőrök szerint dezorientáltnak tűnt, ezért bevitték a Bankstown kórházba, majd átszállították egy rehabilitációs intézetbe.

Menedzsere, James Erskine úgy nyilatkozott, hogy Thorpe antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat vett be, alkohol viszont nem volt a szervezetében.

A 11-szeres világbajnokról – aki Svájcban él, és családlátogatásra érkezett Sydney-be – néhány napja elterjedt, hogy depressziója és alkoholizmusa miatt rehabilitációs kezelésre jelentkezett hazájában. Ezt az értesülést a menedzsmentje cáfolta.

Tavaly kiadott önéletrajzában az úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval. Thorpe 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba. Ezután a tavalyi világbajnokságot és az idei Nemzetközösségi Játékokat tűzte ki célul, de vállsérülése megakadályozta a felkészülésben.

Rovatok