Index Vakbarát Hírportál

F. Tóth Benedek

Pályatársai így búcsúznak Sas Józseftől Pályatársai így búcsúznak Sas Józseftől

A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező 82 évet élt.

6 órája

75 éves Kabir Bedi, az örök Sandokan 75 éves Kabir Bedi, az örök Sandokan

Kabir Bedi ízig-vérig indiainak tartja magát.

január 16. 09:59

Kapcsoljuk a Szent Efrém Férfikar koncertjét!

Műsoron az Orientale Lumen X. Kezdés: 19:30.

január 9. 17:48

Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Traviata keresztmetszete látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor házi színpadán 2021. január 6-án. Az év első OperaSzerdája  20:00 órától megtekinthető az Opera Facebook-oldalán is.

A címszerepben a világhírű Kossuth- és Liszt-díjas szoprán, Miklósa Erika lép a kamerák elé, aki az Opera 2016-os bemutatója óta tartja repertoárján Violetta karakterét, és e szerepben fellépett a Kolozsvári Magyar Opera közönsége lelőtt is.

Az opera keresztmetszetét Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával Kováts Andrea állítja színpadra, zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, vezényel: Kesselyák Gergely. A bő egyórás keresztmetszetet Mona Dániel zenetörténész magyarázatai kísérik.

A múzeumlátogatási szokásokat, az utazás és a kultúrafogyasztás kapcsolatát, a szecessziós örökség ismertségét méri fel az Iparművészeti Múzeum. A felmérés az Európai Unió Duna-menti szecessziót népszerűsítő program része, és a válaszadók külön fejezetben mondhatják véleményüket arról is, hogy mit várnak el a járvány után újra megnyitó múzeumoktól.

Négy szlovák és egy magyar ajkú felvidéki fiatal különleges hangzású acapella együttest alkot, a neve For You. Népszerű dalokat dolgoznak fel. Magyar nyelven már bemutatkoztak a Quimby Most múlik pontosan című dalának áthangolásával, most a Ha elmúlik karácsony című dallal köszöntik adventet – szintén magyar nyelven.

A For You tagja Lantos Borbély Katalin, Nika Barľáková, Emil Esso Smoliga, Milan Masiarik és Andrej Mann.

A dalt köszönjük, és a For You minden tagjának kívánunk Boldog Karácsonyt!

 

Rovatok