Index Vakbarát Hírportál

Szalai Szabolcs

Influenzaoltás: van, de nincs? Influenzaoltás: van, de nincs?

A kormány szerint van elég, de akad, aki már hetek óta nem jut vakcinához.

tegnap, 14:48

Karácsony átszervezi a hivatalt, nem pótolják a lemondott főpolgármester-helyettest Karácsony átszervezi a hivatalt, nem pótolják a lemondott főpolgármester-helyettest

Belső konfliktusok miatt mondhatott le Dorosz Dávid a főpolgármester-helyettesi posztjáról.

november 20. 14:55

Népszerűbb az ellenzék a Fidesznél Népszerűbb az ellenzék a Fidesznél

Az IDEA Intézet legújabb kutatása szerint elfogyott a kormánypártok előnye.

november 20. 13:18

A legújabb járványügyi intézkedések miatt ugyan az egyetem épületéből kivonultak a diákok, de az a blokád és az SZFE autonómiájáért folytatott küzdelemnek közel sincs vége. A hallgatók a lázadásuk jelképévé váló feltartott kezes zászlót átadták a Radnóti Színház előtt László Zsoltnak ezzel jelképezve, hogy a szellemiség továbbra is él.

Az Index Kibeszélő című podcastjában visszahívtuk a Trump-hívő Jeszenszky Zsoltot, a Pesti TV munkatársát és a Bidennek szorító Lattmann Tamás nemzetközi jogászt. Mi zajlik jelenleg Amerikában, mi történik, ha a vesztes fél hívei nem fogadják el a választások eredményét és milyen hatással lesz a magyar-amerikai kapcsolatokra, ha Joe Biden lesz az USA elnöke?

Ezekről a kérdésekről beszélgetett meghívott vendégeinkkel Szőcs László, az Index külpolitikai rovatszerkesztője.  

 

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is már inkább Biden győzelmét valószínűsíti. A kormánypárti elemző szerint, ha Joe Biden nyer, azzal változás kezdődik a magyar-amerikai kapcsolatok terén. 

Ezzel mi sem tudunk vitatkozni. A demokrata elnökjelölt korábban erős kritikákat fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben, míg Trump kifejezetten jó viszonyt ápol a magyar kormányfővel, aki 2016-os indulásakor első európai vezetőként állt ki mellette.  

 

Rovatok