Index Vakbarát Hírportál

2 másodperc alatt gyorsul százra az Aspark Owl

2018. február 21., szerda 14:06

Kétüléses, sirályszárny ajtós egzotikum, 429 lóerős teljesítmény, 850 kilogrammos tömeg és elképesztő gyorsulás – címszavakban így lehetne összefoglalni, hogy mire képes az Aspark Owl, a szupersportautó kategóriás japán elektromos autó.

A közelmúltban végeztek egy gyorsulási tesztet a járművel, ahol kiderült, hogy az Owl gyors, nagyon gyors; a csúcssebessége 174 mérföld óránként (280 km/h), a gyorsulása pedig hajmeresztő: 1,92 másodperc alatt éri el a 62 mérföldes (100 kilométeres) óránkénti sebességet.

Az Owl elektromos motorját akkumulátorok és szuperkondenzátorok ügyes kombinációja hajtja meg; a jármű hatótávolsága egy töltéssel a 150 kilométert is meghaladhatja. (A Top Gear szerzője viszont megjegyezte, hogy a padlóba taposott gázpedál alighanem a hatótávolságára is kihat.)

Az Owlt a tavalyi frankfurti autókiállításon mutatták be először. Nem valószínű, hogy a közutakon túl gyakran szembe jönne egy hasonló csúcsmodell, mivel az Aspark mindössze 50-et fog gyártani belőle, és azokat is brutális, 4,4 millió dolláros áron kínálja. Ez több mint 1,1 milliárd forint. 

(Techxplore | Top Gear)

Rovatok