Index Vakbarát Hírportál

Elektromos autót mutatott be a Kalasnyikov

2018. augusztus 24., péntek 10:28

A fegyver- és motorgyártó Kalasnyikov a héten Moszkvában tartott Army–2018 kiállításon bemutatta a CV–1 nevű elektromos autóját. A CV–1 formaterve szándékosan egy hetvenes évekbeli szovjet kombit, konkrétan az Izs 2125-öt idézi. A gyártó szerint a CV–1 nél olyan komplex műszaki megoldásokat alkalmaztak, amik egy szintre emelik a járművet a Teslával.

A végleges modell várhatóan gyorsabb lesz a Kalasnyikov más elektromos járműveinél, és egy feltöltéssel 350 kilométert tehet majd meg. Mivel ez még csak egy prototípus, az autó várható árát nem közölték. Azt sem, hogy ilyen alacsony sárvédő peremekkel hogyan fog kanyarodni.

A Kalasnyikov a héten már bemutatott egy óriási lépegető robotot, amit hadiipari felhasználásra szánnak. Az internetezők tiszteletlenül körberöhögték őket, mivel a robotika manapság inkább a miniatürizálásról szól, miközben a Kalasnyikov egy ormótlan monstrummal büszkélkedik. Az sem tett jót a megítélésüknek, hogy a robottal foglalkozó konferencián csak a technológia várható fejlesztési irányairól beszéltek; működő prototípusra 2020 előtt nem számíthatunk.

A Kalasnyikov eredetileg fegyvergyártóként vált ismertté, de az utóbbi években több területen megpróbálják megvetni a lábukat. Gyártanak vodkát, esernyőket, ruhadarabokat, repülő motort és autókat is.

(BBC News | Kalashnikov Media)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Elektromos autót mutatott be a Kalasnyikov

A CV–1 formatervét egy hetvenes években gyártott szovjet kombi ihlette.

860 · Aug 24, 2018 10:28am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok