Index Vakbarát Hírportál

A legirritálóbb magyar emberek Paskai bíborostól Kozsóig - Legjobb olvasói levelek 3.

2009.05.20. 12:36 Módosítva: 2009.05.20. 12:45

Egyik legjobb szavazós-tippbeküldős játékunk volt a Penthouse-zal, a Színes Bulvár Lappal és a Danubius rádióval együtt 2004-ben megszervezett "50 legirritálóbb magyar". Csinálni legalábbis nagyon szórakoztató volt. Az előre összeállított bő keretbe az olvasók is bejuttathattak reményteli tenyérbemászókat, majd jött a szavazás. Itt olvasható a felhívás, itt meg az eredményhirdetés, a listát elnézve lassan ideje lenne szervezni egy új fordulót, kiderülne, hányan vannak az Új Idegesítők és kik azok, akik öt év után pont annyira bosszantják az embert, mint Medgyessy Péter végvonaglásának idején. Bár a téma a besztof cikkek-sorozatba is illene, mégis a legjobb olvasói levelesbe raktam bele, ugyanis erre a felhívásra érkezett talán a valaha volt legtöbb levél. Ezekből raktam össze az alanti megamixet, még annak idején, 2004-ben. A DJ-szett 5 évig várt egy unalmas szerveren, hogy Gőzsy Kati most rábukkanjon, köszönjük neki a vidám peceket:

Paskai László. Furcsa ez egy katolikus hittanártól, de ha egyszer nem bírom. Ő sem értette meg, hogy a cölibátus nem heréltséget jelent, de ha esetleg mégis, aminthogy mégsem, akkor sem kellene ennek az agyra húzódnia.

(Sajnos nem jegyeztem föl, hogy kit javasolt a listába az alanti levél, de a megszemélyesített tévé és az aláírás kárpótolnak.)
Összehúzza magát a TV, ha éppen ezt a bunkót kell mutatnia, mert tudja, hogy ilyenkor legszívesebben durva dolgokat művelnék. De nem a TV a hibás, ezért megússza egy gyors elkapcsolással.
--
Pécsi Ingatlanforgalmazó Kft.

9, Az ismeretlen arcú buszvezető, aki a forgalomban úgy vezet, hogy direkt rángasson a gép az automata váltó kapcsolgatásai miatt. Hogy miért nem lehet egyenletes tempóban menni, ha a forgalom megengedi!

Az Áder János, az Áder János, az Áder Jáááááááááánóóóósss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Messze magasan Nr. 1. Verebes József - Mindenhol őt látni, mindenhez ért, bölcs, mindig igaza van, ő az erkölcsi mérce és sosem hagy mást beszélni. Kábé annyira vicces, mint egy vastagbélrák.

Soma (Az a nagydarab élveteg nő, Spitzer Györgyi)

második jelöltem pedig az a faszi, aki a tv-ben mindig azt mondja, hogy "hmmmmmmmmmmmm, ezaztánajoghuuuuuuurt"

Kiss Péter. Neki rozsomákfeje van, ha már állatok. És sztem meglehetősen töketlen. Egy buta rozsomák, ha van ilyen. Szoci barátom sem szereti, személyes okokból. Én akkor sokalltam be, amikor egyesek jó ötletnek látták, hogy egy rozsomák, aki a megszólalásai alapján hegyipásztor szinten beszéli a magyart, legyen esetleg a miniszterelnök.

Dr. Farkas Tamás - közjegyző --> nem foglalkozik SENKI mással, csak a PÉNZ érdekli és skót!

Galambos „Lakodalom” Lajos. Amikor olvastam valahol, hogy állítólag milyen szerződésekre kényszeríti a haknijában fellépőket, reméltem, hogy lassan szétreped a bőre, és kifolyik az a sok szemét.

Bochkor Gábor (hatalmas barom, és nem pozitív)

Szili Katalin. Emlékeztet egy régi tanáromra. Ugyanúgy áll az arca, ugyanúgy beszél, a hangszínük is hasonlít. Ha ez a jellemére is igaz, nagy szemét lehet, inkább sose tanítson általánosban.

a haveromnak volt igaza, aki vízműnél mérnök. Azt mondta, tudna olyan betont önteni kedves hősünkre, amit nem mos le a Duna, és még légkalapáccsal sem szedik ki belőle. Hát kipróbálnám, hogy onnan kiszabadul-e? Ja, és mutogatják szétázott kezét szegénynek, egy jutott eszembe. Te akartad, torma! (Torma=büdös gyökér)

szűk környezetem nevében leadnék 10 000 000 szavazatot ungvári tamásra lehet, hogy okos, lehet, hogy egy polihisztor, de egy (mifelénk így mondanák) arrogáns f*sz

A kínvallatást mindenképpen tartsák meg az ítélet előtt, hogy a bűntől megszabadulhasson a pária. Javallom a hüvelykszorítót, spanyolcsizmát, függesztést kőnehezékkel, víztortúrát és persze a melegített vasakat (pl. egy izzó kék IFA-fülke, amiből végre autentikusan kikönyökölhet). Végül vasszűz, lassan, nyikorgó zsanérral, miközben elnyekereghet még egy lekonfot az Isten barma. Le vele!!!

(Aztán az olvasóilevél-írás Juhász Ference:)

hiába, névben a végzet
bochkor gábor , mert öntelt gõgös beképzelt
mûveletlen köcsög, igazi bocskor
, mert az átkosban komcsilojális
puncsos család sarjaként
, nyugaton, NSZK-ban szedte fel jó
német tudását,
, amivel egészen pornófilm
lektorálásig vitte mint karrier,
, most meg veri a nyálát, mint
nagy kapitalista zseni,
, a karriergép, aki a
hallgatóalázásban tényleg utolérhetetlen.
, egy utolsó hallgatóalázó szemét
geci állat, egy senki
boros lajos , mert pont, mint bocsok gábor +
borgõzös paraszt,
, aki nagy zenésznek tartja magát,
holott a polbeat-nek
, nevezett valami a szóbéli
ökölrázás pártállami megrendelésre
, és pártállami koreográfiával

mindkét fent nevezett egy gagyiagyu sramli szar, egy
utolsó senki,
aki mások, közte a saját hallgatói fikázásán épít
"karriert"

(Befejezésül pedig a Lelkes Olvasó, Aki Nem Értette Meg a Feladatot)

+ 4 Márta István színigazgató, a Művészetek Völgye megálmodásáért és tizenöt éve tartó műveléséért. Csapatával megállj-t mondtak a mesterségesen lesilányított, elsekélyesedő közízlésnek, az alulmúlhatatlan show-k világának. Óvják, ápolják a sajnos súlyosan erodálódó igazi kulturális értékeinket, az egyre igénytelenebb, talmi, gagyisodó világban.

+ 4 Csákányi Eszter színművész, már Kaposvári munkásságáért, de leginkább jelenlegi, keserédes, nagyszerű Krétakör Színházi szerepeiért. Az egész színtársulatra jellemző felkavaróan avatott, egészséges küldetéstudatért.

+ 4 Ferge Zsuzsa szociológus, szegénységkutató, hitelesen tárja elénk a rideg valóságot, eufemizmus nélkül

+ 3 Mester Ákos főszerkesztő, a 168 óra következetességéért, higgadt toleranciájáért.

+ 3 Farkasházy Tivadar író, humorista, a Hócipőért.

+ 3 Sebestyén Márta énekes, előadóművész, a hagyományápolás kiemelkedően magas színvonalú műveléséért.

+ 3 Bocz Endre volt fővárosi főügyész, aki még tudta mire kapott - közvetve - a társadalomtól felhatalmazást. Elfogulatlanul, magas szakmai színvonalon látta el nehéz feladatát, miközben művelt, humoros ember tudott maradni.

+ 3 Salgó László volt országos rendőrfőkapitány, ugyanazért, mint Bocz úr.

+ 3 Sólyom László volt alkotmánybírósági elnök és Sárközy Tamás, egyetemi tanár, jogrendünk fejlesztésében végzett munkásságukért.

+ 3 Kopátsy Sándor, közgazdász életművéért.

+ 3 Vértes András kutató, közgazdász, a gazdasági folyamatok alapos elemzését, kontrollját adja. Igény esetén ezzel segíteni tudná a mindenkori kormányzat munkáját.

+ 3 Román Sándor táncművész, az Experidance társulat létrehozásáért, a hagyományok és a modernség kitűnő ötvözéséért.

+ 3 Kéri László politológus, mert a még el nem kopott erények mellet a gyarlóságokról (is) görbe tükröt tart vezetőink, politikusaink elé. Teheti, mert ismeri, tanította mindkét oldalt.



Rovatok