Index Vakbarát Hírportál

Egy soha el nem készült könyv képei IV.

2009.05.22. 10:31 Módosítva: 2020.04.24. 14:23

Most jön a java. Lángoló állat! Verekedő erdei állatok! Érdekes technikai részletek! És bikinis csaj fegyverekkel! Gyorsan klikkoljon Ön!

Guns N' Rose

Volt a könyvben egy fegyverekről szóló fejezet is, amiben a krumpliágyúról, a szobai fogócsápról, vagy a konyhabomba-receptről lehett (volna) olvasni többek között. Ehhez készültek azok a képek, amikre mindenki a legjobban várt úgy tűnik. Remek kompozíció, őszinte műszőrös bikinivonal, egy nagyon jó csaj (Hajni) és fegyverpornó. (Viszont a kommentek színvonalát szem előtt tartva jelezném, hogy a "blokkolnam", "kurnam" és társai kezdetű, illetve egyéb paraszt kommenteket kíméletlenül törölni fogjuk. Kösz.)

Verekedő erdei állatok

Ezek azt hiszem összegyűjtött állatos híreket és cikkeket illusztráltak volna, eredetileg nem is terveztük ezt a sorozatot, aztán megcsináltuk és az egyik kedvenc lett. A háttér ugyancsak a sziklakórház, ahol a legnagyobb kórházterem hátsó fala 15 méter szélesen és 7 méter magasan ki van rakva alumínium elsősegély dobozokkal.

Burány Csubakka fejével Uj Péter, a nyúl Razzia, a medve meg én vagyok.

Lángoló állatok

Elpusztíthatatlan témánk volt akkoriban a lángoló állatok mém. Néhány év után állt össze a minta, amikor valaki rájött, hogy milyen sok olyan hír születik a világban, ahol egy állat gyullad fel, okoz tüzet vagy kerül kapcsolatba bármilyen módon a lángokkal. A könyvbe készült egy külön fejezet, amibe Zsadon Béla összegyűjtötte az öt év lángoló állatos címeit. Bemásolok ide néhányat, ezek mind valódi, megjelent hírek, és még kb ezerszer ennyi volt, komolyan:

Tűz a Haltenyészeti Kutató Intézetben 2000. augusztus 28. * Tűz a csirketelepen 2000. december 26. * Felgyújtotta szomszédja ólát egy elmeháborodott 2001. április 25. * Tűz pusztított egy pulykafarmon 2001. június 9. * Tizenhét tehénnel végzett egy gömbvillám 2001. június 29. * Mikróba tette a macskáját egy bolha miatt 2001. július 24. * Felrobbantották egy bálna tetemét 2001. július 31. * Oposszumok tömeges halála a bozóttűzben 2002. január 8. * Tűz a tiszaeszlári libatelepen 2002. február 26. * Lángoló mókusok miatt égett le az erdő 2002. május 27. * Lávafolyam okozta az őskori fajpusztulást? 2002. június 11. * Lángokban áll egy orosz halászhajó 2002. szeptember 3. * Lángoló denevérekkel támadták volna Tokiót 2002. december 2. * Robbantás a bikaviadalon 2002. december 16. * Ufónak nézték az égő macskát 2003. március 26. * Kigyulladt a disznóhízlalda 2003. április 8. * Lángoló farkú egér gyújtotta fel a házat 2003. április 24.

A felgyújtott kisállat Szily Laci családjától került hozzánk, állítólag Laci annyira gyűlölte egész gyerekkorában a kitömött szerencsétlent nézni, hogy azonnal felajánlotta amikor keresni kezdtük az áldozatot. Külön nyomasztó, hogy fogalmunk sincs milyen macsakféle lehetett, remélem nem egy kihalófélben lévő faj utolsó egyedét gyújtottuk fel. Az égetésben egy pirotechnikus segített, aki olyan folyadékkel itatta át az állatot, amitől kisebb hőfokon és tovább égett.

A képekre kattintva meg lehet őket nézni nagyobban, és megint van néhány fasza werkfotó.

Technika

Sokan kérdezték milyen technikával készültek a fotók, Barakonyi Szabi volt olyan kedves és elküldte:

SinarBack44 16megapixeles digitális hátfal (ez akkoriban nagyon durvának számított) és Broncolor vakuk

Fényképezőgép vázak:
Hasselblad
Hasselblad SWC
Sinar F2 műszaki fényképezőgép, ezzel készült a lángoló állat

A blogba feltett képek egyébként teljesen nyersek, semmilyen utómunka nem történt velük.



Rovatok