Index Vakbarát Hírportál

Vegye el a karácsonyt Matolcsyval!

2011. december 25., vasárnap 08:53

Emelkedő adók, kötözködő IMF, akaratoskodó magánnyugdíjpénztárak? Próbálja ki milyen nehéz nemzetgazdasági miniszternek lenni, retro kvarcjátékunkkal vezesse le a karácsonyi feszültséget!

Másfél százalékos gazdasági visszaesés, növekvő áfa, és minden eddiginél magasabb jövedéki adó. Zuhanó forint, a nyugdíjrendszer maradékainak államosítása és a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak elhárdálása. Ugye hogy elég pár hívószó, és rögtön idegesebb lesz, legszívesebben fellökné azt a bunkót, aki a karácsonyi bevásárlás közben fél tucat szatyorral szlalomozik a tömegben? Ugye, hogy már az ünnepi halászlé ízére gondolva sem tud lecsillapodni, csak az jut az eszébe, hogy idén nincs áruhitelre vett plazmatévé, meg nulla százalékos THM-mel megtámogatott okostelefon? És lehet, hogy jövőre már tévé, telefon, áruhitel, de még százalék sem lesz.

Igen, Matolcsy György elvette a karácsonyunk, államosította a szívünkben szikrázó csillagszórókat, és közben karácsonyvédelmi megbízottnak nevezte ki Selmeczi Gabriellát. De ne higgye, hogy a nemzetgazdasági miniszternek könnyű a dolga, hatalmas felelősséggel és áldozattal jár ez a nagy munkabírást igénylő feladat. Hiszen a finánctőkét képviselő IMF-fel meg kell küzdenie minden egyes forintunkért, minden ajándékért, amit a mi karácsonyfánk alól kell megkaparintania a spekulánsok elől.

Próbálja ki milyen harcba szállni az államadóssággal! Lopja el Ön is a karácsonyt! Terápiás célzattal készült kvarcjátékunkban Matolcsy György bőrébe bújhat és az országunkat kifosztó IMF előtt foszthat ki minket! Sőt magát!

Játékunkat a keleti piac felé fordulás jegyében egy szovjet kvarcjáték ihlette, amelyet Elektronika IM-02 Nu, Pogodi! néven dobtak piacra 1986-ban a KGST-gyerekek nagy örömére. Persze már ez a játék is csak egy átírat, az igazi előképet még keletebbre, a Nintendo készítette EG26 néven, de erről mi akkoriban semmit nem tudtunk, csak nyomkodtuk a kommunista ipar remekét, és elhittük, hogy a pálya végén majd egy rövid, de látványos animációban veri laposra a nyuszi a tojásokat ellopó farkast. Mert a Karcsi a 2/b-ből ezt mondta.

A játék irányítása roppant egyszerű, egyrészt egérrel a gombokra kattintva is navigálhat, másrészt a billentyűzet nyilait is használhatja. A játék vagy az iránygombok lenyomásával, vagy a kis harang melltti B-gomb megbökésével indul, Matolcsy Györgyöt pedig a kis harang melletti gombra bökve tudja elhallgattatni.

A mi házi rekordunk 147 pont, ezt szárnyalhatják túl némi dühvel és ujjízületeket próbára tevő kitartással.

És akkor mielőtt belevágna, a No megállj csak főcímzenéjére ússzon be a

Stáblista:

programozás: kisPocok
grafika és vokál: TBG
ötlet: SzabóZ
Külön köszönet: Füge, Kacsa, Panic, Salnel, Vlagyimir Taraszov, Vlagyiszláv Kotyonocskin, Matolcsy György

És most get, ready, nu pogodi!

Rovatok