Index Vakbarát Hírportál

Rabok gyerekeinek gyűjtenek ajándékot

2013. december 14., szombat 10:47

A rács mögött büntetésüket töltő szülök és a gyerekeik közötti családi kötelékek erősítésére idén is karácsonyi akciót hirdetett a Magyar Testvéri Börtöntársaság - írja az MTI. A börtönlelkészek kérdőívekkel járják a cellákat, hogy összeírják az elítéltek gyerekeinek nevét címét, aminek alapján a jótékonysági akciót lebonyolíthatják - mondta Roszik Gábor, a civil szervezet vezetője.

Eközben az ország több iskolájában cipősdobozgyűjtést tartanak, a tanulók játékokat, könyveket, édességet ajánlanak fel, amelyekből aztán a csomagok összeállíthatók. A soproni, az aszódi, a nyíregyházi egyházi iskolákban különösen aktívak a gyerekek. A dobozokba elhelyezett ajándékok egy része a börtönben lévő szülők - többnyire apák - nevében a helyi papok, lelkipásztorok bevonásával, hívő civil aktivisták közvetítésével jutnak el a címzettekhez.

A karácsonyi ajándékok egy része a börtönben, az ünnepi beszélőn cserél gazdát, amikor az elítélt személyesen adhatja át gyerekének a nevére előre összeállított csomagot. Van, hogy a kisgyerek ilyenkor kap életében először ajándékot a szülőjétől. Az Agyalfa nevű programban közel ezer nehéz sorsú gyerek kaphat valamit.

Rovatok