Index Vakbarát Hírportál

Kedden végre elindul a Zegyetemek Háborúja

2013.11.04. 16:47
Kemény harc a Zegyetemek Háborúján

 
h i r d e t é s

November 5-én, kedden délelőtt indul a Zegyetemek Háborúja az Indexen. Az öthetes műveltségi vetélkedőben a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói, volt hallgatói és szimpatizánsai vetélkednek egymással közéleti, kulturális, tudományos, történelmi, gazdasági, technológiai és sporttal kapcsolatos kérdéseken keresztül.

A játékosok Indapass regisztrációval vehetnek részt a játékban, ezért november 5-ig regisztráljon gyorsan, ha eddig nem tette meg. A játékosok a kérdőív kitöltése előtt megnevezhetnek egy egyetemet vagy főiskolát, amelynek a nevében játszanak. A játékban mindenki részt vehet, aki egyetemre vagy főiskolára jár, aki valaha egyetemre vagy főiskolára járt, és az is, aki soha nem járt egyetemre vagy főiskolára. Tehát tényleg bárki. A lényeg csak annyi, hogy a teszt elején azt az intézményt jelölje meg, amelyikhez kötődése van, amelyikkel szimpatizál. Mi ugyanis az öt forduló után szeretnénk kideríteni, hogy melyik hazai felsőoktatási intézmény hallgatói és szimpatizánsai a legokosabbak és legműveltebbek.

Játékszabályok

  • Minden helyes válasz 1 pont, a rossz válaszért 0 pont jár.
  • Pontegyenlőség esetén az időeredmény dönt, tehát az ér el előkelőbb helyezést, aki gyorsabban töltötte ki a kérdőívet. Ezért nagyon fontos, hogy ha megválaszolt egy kérdést, akkor gyorsan ugorjon a következőre.
  • A válaszadásra 20 vagy 30 vagy 35 másodperc áll rendelkezésre, a kérdés hosszától függően.
  • A játékosnak nem kell az adott felsőoktatási intézmény hallgatójának lennie. Elég, ha szimpatizál vele, de meg kell adnia, hogy melyik egyetem vagy főiskola játékosa.
  • Ha egy válaszhoz meg kell hallgatni egy hangfelvételt, vagy meg kell nézni egy videót, akkor a válaszadásra szánt idő csak a meghallgatás, megtekintés után indul el.
  • A kérdőívet a publikálásától számított 24 órán át lehet kitölteni. Utána a Zegyetemek Háborúja oldalon található eredménylistában megmutatjuk az első 30 felsőoktatási intézmény és az első 50 egyéni játékos eredményét (a játékos regisztrált nevének és intézményének feltüntetésével). Minden játékos láthatja a saját eredményét is, ha belép az Indapass-szal az Indexre a forduló befejeződése után.
  • Minden forduló után hirdetünk egyéni győztest, az ötödik forduló befejezése után összesített egyéni győztest is hirdetünk. A fordulónkénti és az összesített győztesnek is adunk értékes nyereményt. A legjobb felsőoktatási intézmények kupát kapnak. Az Indapass regisztrációnál megadott email-címen értesítjük az egyéni nyerteseket. Az egyetemek, főiskolák esetén a rektori hivatalt értesítjük.
  • Az összetett egyéni eredményt úgy számítjuk, hogy a fordulónkénti helyezéseket összeadjuk. Az intézményenkénti eredményt úgy számítjuk, hogy a résztvevők eredményeiből átlagot számítunk.
  • Fordulónként legalább 50 résztvevő kell ahhoz, hogy adott intézmény fordulónkénti eredményét kihirdessük. Az egyéni győztesek kihirdetését ez a kitétel nem befolyásolja.
  • Az Index adatkezeléssel kapcsolatos információiról itt tájékozódhat részletesen.
  • Minden játékos felelős a felhasználói nevével végrehajtott műveletekért. Az Indapass felhasználási feltételeit itt lehet elolvasni.


Rovatok