Index Vakbarát Hírportál

ZH: egyetemek háborúznak öt héten át az Indexen

2013.10.31. 13:09
Öthetes kvízsorozat indul november 5-én az Indexen ZH, a Zegyetemek Háborúja címen. A műveltségi vetélkedőben a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói, volt hallgatói és szimpatizánsai vetélkednek egymással közéleti, kulturális, tudományos, gazdasági, technológiai és sporttal kapcsolatos kérdéseken keresztül.
 
h i r d e t é s

A játékosok Indapass regisztrációval vehetnek részt a játékban, és a kérdőív kitöltése előtt megnevezhetnek egy egyetemet vagy főiskolát, amelynek a nevében játszanak. A játékban mindenki részt vehet, aki egyetemre vagy főiskolára jár, aki valaha egyetemre vagy főiskolára járt, és az is, aki soha nem járt egyetemre vagy főiskolára. Tehát tényleg bárki. A lényeg csak annyi, hogy a teszt elején azt az intézményt jelölje meg, amelyiknek a nevében játszani akar, mi ugyanis a végén szeretnénk kideríteni, hogy melyik hazai felsőoktatási intézmény hallgatói és szimpatizánsai a legokosabbak és legműveltebbek.

A tízkérdéses teszt elvileg mindig keddenként jelenik meg, kivéve persze ha valami olyan breaking van, ami miatt mégsem kedden, hanem mondjuk hétfőn vagy szerdán jelentetjük meg az új fordulót. A teszt nem lesz könnyű, nem árt a legalapvetőbb aerodinamikai alapvetéseket átismételni, Orbán Viktort és Bajnai Gordont bemagolni, valamint a kanti filozófia ismérveit, illetve Lady Gaga legutóbbi sminkjének jellegzetességeit felmondani november 5-ig. Sőt, a legjobb, ha alaposan elolvasnak az Indexen minden cikket, mert az adott hét aktualitásaiból szemezgetünk majd a műveltségi kvíz összeállításakor.

Ja, és persze soha nem a nyeremény a lényeg (persze, blablablablablabla), de érdemes tudni, hogy értékes nyereményeket adunk a fordulónkénti és összesített nyerteseknek. Később azt is eláruljuk, mik lesznek az értékes nyeremények.

Na és akkor még egyszer:

Mi a neve ennek az egésznek?

A Zegyetemek Háborúja

Ki játszhat?

Egyetemisták, főiskolások, öregdiákok, szimpatizánsok. Bárki, akinek van IndaPass hozzáférése, és aki megjelöli, hogy melyik felsőoktatási intézmény nevében játszik.

Hány kérdés lesz?

Tíz.

Mikor lesz a kvíz?

November 5-én kedden indul, és terveink szerint mindig kedden lesz az új forduló, öt héten (tehát öt kedden) át.

Milyen lesz a kvíz?

Nehéz lesz. Közélet, gazdaság, politika, sport, kultúra témakörökben.

Mit lehet nyerni?

Ezt most még nem áruljuk el, de egyéni és intézményi győztest is hirdetünk, sőt, fordulónkéntit is. A hibátlanul kitöltött kvízek (azonos pontszám) esetén az a nyertes, aki jobb időeredményt ér el, tehát gyorsabban töltötte ki a kérdőívet.

Honnan fogom tudni, hogy állok?

Mindig 24 órán át lehet kitölteni a kvízt, és a 24 óra letelte után bemutatjuk a teszt alapján legműveltebb intézmények rangsorát és a fordulók egyéni nyerteseit is.

Hogy számoljuk a pontokat?

Minden helyes válasz 1 pontot ér. A rossz válasz 0 pontot ér.

Miért játsszak?

Mert játszani jó, az egész öt-tíz perc, és még nyerni is lehet vele.



Rovatok