Index Vakbarát Hírportál

Jézus valójában egy macska volt

2015.12.17. 12:05 Módosítva: 2015.12.17. 12:13

Krisztus születésének történetéből tudjuk, hogy a betlehemi jászol mellett birkák, marhák és szamarak is voltak. Kizárt, hogy éppen a macskák maradtak volna ki. Megmutatjuk, hogy az ő értelmezésükben hogyan nézett ki az első karácsony - az év legcukibb macskás galériája!

Az irodalomban a kivételek közé tartoznak a macskamentes regények. Furcsa mód, a több ezer oldalas Szentírásban mindössze egyetlen helyen említik őket.  Báruk próféta a zsidóság mellett élő népek – asszírok, babilóniaiak, görögök, egyiptomiak stb. – isteneiről és bálványairól írva hozza fel a macskákat:

Testükre és fejükre rátelepszenek a denevérek, a fecskék és más madarak, sőt a macskák is.

Az Újszövetségben és Krisztus születésének történetében vannak marhák, szamarak és birkák, de sehol egy fia macska. De nem kell őket félteni: helyet követelnek maguknak a betlehemi jászolban. Nemcsak eszmetörténetileg, de fizikailag is.

A Rankeren összegyűjtötték, hogy a macskák hogyan kampányolnak a szerepeltetésük mellett. Belefekszenek a felállított betlehemekbe, ha kell Jézus helyére, ha más nincs, akkor az istálló tetejére. Legyen kicsi vagy nagy a felállított házidísz, a macskák megtalálják benne a helyüket.(További 28 übercuki képet a Rankeren talál.)



Rovatok