Index Vakbarát Hírportál

100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - Lica tippjei

2016. december 14., szerda 16:52

Papírsúly: Ezeréves Sólyom sörnyitó

Azt hiszem, ezt nem nagyon kell magyarázni. Belefér a pénztárcámba és elismerő tekintetek vesznek körül, amikor előveszem.

(beszerzési forrás)

Légsúly: emberfej-stresszlabda

Egy ezresért nagyon nehéz igazi geek ajándékot választani, de talán ez a fura fej lesz a nyerő. Ez valójában egy stresszlabda és a nyomkodás hatására igencsak vicces fejeket hozhatunk létre. Kiabálósat, mosolygósat, nevetőset, sírósat, még trollarcot is.

(beszerzési forrás)

Harmatsúly: fluxuskondenzátor

Az ajándék, aminek látszólag semmi értelme, mégis annyira menő, hogy most azonnal szeretnék ilyet az autómba. A szivargyújtóba kell dugni és pont úgy világít, mint amikor a Vissza a jövőbe filmekben Doki és Marty McFly időutazni készül a DeLoreannel. Persze nem csak ennyit tud, két usb-port is van benne, tehát valójában nagyon hasznos holmi, mobilt, navigátort, vagy bármilyen más usb-s eszközt rá lehet dugni.

(beszerzési forrás)

Pehelysúly: naprendszeres nyaklánc

A csillagokat is lehozzák nekem az égről, vagyis a Naprendszert, de ez is bőven elég. Ezen a nyakláncon az összes bolygó rajta van. Még a néhány éve visszaminősített Plútó is. Ráadásul Naptól való távolságuk sorrendjében, ahogy kell.

(beszerzési forrás)

Könnyűsúly: Trónok harca Cluedo

John Blacket holtan találták a házában, nem tudják ki, mivel és pontosan hol ölte meg. Ezt kellett kinyomozni a hattagú detektívcsapatnak a Cluedo társasjátékban. Gyerekkorom egyik kedvenc játéka volt, imádtam kimondani, hogy Mustár ezredes a könyvtárszobában a gyertyatartóval. Mennyivel menőbb most az kiáltani, Tyrion Lannister harci bárddal a katakombákban. Annyival bonyolultabb a Trónok harca kiadás, hogy már 12 gyanúsított van a hat helyett és vannak még kiegészítő kártyák is, amelyek bonyolítják a nyomozást.

(beszerzési forrás)

Váltósúly: Borg hűtő

Igen, tudom, karácsony jön, hideggel és reméljük, hóval. De ez a Borg minihűtő fűteni is tud, vagyis melegen tudja tartani a teámat, miközben épp a legújabb Star Trek filmet nézem a tévén nyakig betakarózva. És zölden világít, ha kinyitom. Kilenc dobozos üdítő (vagy sör) fér el benne és még marad hely némi nasinak. Sokat tépelődtem a lefagyasztott Han Solón is, de végül a zöld fény győzött meg.

(beszerzési forrás)

Középsúly: hordozható buliközpont

Pici, de baromi jól szól. És nagyon könnyű rádobni a zenét Bluetoothon bármilyen mobilról. Én egy kerti partin próbáltam még nyáron, elég jó volt a buli, de lehet ez nem csak a hangszórónak, hanem az elfogyasztott italok mennyiségének is köszönhető. Egy komoly gond van vele, elég drága, így tényleg csak ajándéknak lehet kérni.

(beszerzési forrás)

Félnehézsúly: Lego Halálcsillag

Amióta létezik, szeretnék egy Legó Halálcsillagot. Évekig ábrándoztam róla, aztán egyszer csak eltűnt a boltokból. Szomorúan elkönyveltem, hogy erről bizony lemaradtam. Aztán ősszel megjelent az új modell. Persze ennek az ára is az elérhetetlen kategóriába tartozik, de legalább megint lehet ábrándozni. Vagy karácsonyra kérni.

(beszerzési forrás)

Nehézsúly: teleszkóp

Csillagvizsgáló teleszkóp, amit kiviszünk egy nyári éjszaka a hegyekbe és hajnalig bámuljuk a csillagokat. Persze okos legyen és programozható és még fényképeket is tudjak csinálni vele. Nem értek hozzá, melyik a legjobb, így nincs link. De ahogy keresgettem, talán belefér félmillióba egy lelkes amatőrnek való kezdőkészlet.

Szupernehézsúly: egy út az űrállomásra

Ha már az űrállomást nem vehetem meg magamnak, szeretnék eljutni oda. Ha jól tudom, mostanában már nem a régi 20 millió dollár oda a jegy, akár kétszer ennyit is ki kell fizetni, hogy néhány napra elszállásoljanak a Nemzetközi Űrállomáson. Az árban az útiköltség és az étkezés is benne van van. Itt lehet információt kérni, ők szervezték az eddigi űrturisták útját is. Karácsonyra élményt adni a legszebb ajándék, igaz?

(beszerzési forrás)

Rovatok