Nem a töltött vagy a székelykáposzta (49%) hanem a hal számít (64%) a legnépszerűbb karácsonyi fogásnak Magyarországon – mármint azok körében, akik idén decemberben kitöltötték a Kutatópont Kft. internetes kérdőívét. A kétezer emberrel elvégzett kutatásból az is kiderült, hogy savanyúság helyett a magyarok a különféle salátákat (francia- és krumplisalátát) részesítik előnyben az ünnepi menüben.
Az online felmérés alapján a karácsonyi asztal egyértelmű sztárja a bejgli, ami 69 százalékos népszerűségnek örvend. A desszertek közül az aprósütemények (49%) kerülnek még magas arányban az ünnepi asztalra.
Az alkoholmentes italok közül a 30 év alatti lakosság körében legtöbben a szénsavas üdítőkre (61%) és a gyümölcslevekre (58%) voksoltak. Az ünnepi fogás mellé az alkoholos italok közül a legtöbb magyar háztartásban a bor (52%) dukál, ami mindkét nem körében nagy népszerűségnek örvend, városban és kisebb településen egyaránt.