Index Vakbarát Hírportál

„Orbán Viktor gúnyt űzött belőlünk és Ferenc pápából”

2023. április 29., szombat 16:55

A család az család kampány elindítója szerint Orbán Viktor posztjával gúnyt űzött a szivárványcsaládokból és Ferenc pápából.

„Haragszom Orbán Viktorra, mert gúnyt űzött az olyan családokból, mint mi vagyunk. Gúnyt űzött a gyerekeinkből, akiknek mi jelentjük a családot és a biztonságot. Gúnyt űzött azokból az emberekből, cégekből, nagykövetségekből, akik az elmúlt években kiálltak mellettünk, és megmutatták, hogy a család, az család. Gúnyt űzött Ferenc pápából, aki, azt remélem, soha nem járulna hozzá egy olyan fotó elkészítéséhez, aminek célja, hogy magyar családok ellen hangoljanak” − írta felháborodva közösségi oldalán Pál Márton, a „A család az család kampány” elindítója. 

Az aktivista arra a miniszterelnök által közzétett Facebook-bejegyzésre reagált, ahol Orbán Viktor a családja körében látható Ferenc pápa társaságában.

A felvételen a kormányfőn kívül a felesége, Lévai Anikó, a lányai, köztük Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István, valamint a kormányfő unokái láthatóak. A miniszterelnök a bejegyzést a „Család az család” felirattal posztolta. 

Pál Márton szerint a miniszterelnök posztjában az a legkellemetlenebb, hogy az általa elindított kampány soha nem vonta kétségbe az olyan családok létjogosultságát, mint amilyen a miniszterelnök bejegyzésében látható.

Annyit kérünk csupán, hogy a mi gyerekeiknek is azonos jogaik és lehetőségeik legyenek. Nem többet és nem kevesebbet. A célunk az, hogy megmutassuk, hogy a családok sokszínűek, amitől szerintünk a családok fogalma erősödne és nem gyengülne

− fogalmaz a posztban Pál Márton. 

Orbán Viktor megosztotta a találkozás részleteit

A miniszterelnök a közösségi oldalán nemcsak fényképet, hanem egy teljes videót is megosztott arról, hogyan találkozott családja az egyházfővel. Orbán Viktor ebben megköszönte Ferenc pápának, hogy családja is találkozhatott a katolikus egyház vezetőjével. 

„Nagycsalád, nagy találkozás. Köszönjük Ferenc pápának” − írta a miniszterelnök. 

A pápalátogatással kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

Rovatok