Két Michelin-csillagos olasz séf nyitott éttermet Budapesten
Négy éve még attól félt, Magyarországon olyan állapotok uralkodnak, hogy azonnal haza kell utaznia. Most társtulajdonosként nyitott Budapesten éttermet Nicola Portinari.
Négy éve még attól félt, Magyarországon olyan állapotok uralkodnak, hogy azonnal haza kell utaznia. Most társtulajdonosként nyitott Budapesten éttermet Nicola Portinari.
A világ egyik legjobb szakácsa, egy három Michelin-csillagos étterem séfje járta végig az ország legjobb éttermeit, hogy döntsön a top 100-as lista első tíz helyéről. Sosem gondolta volna, hogy a magyar gasztronómia már itt tart – mondta az Indexnek. Enrico Crippával teszteltünk.
Új egységgel jelentkezett a Neked Főztem, ezúttal Balatonfüreden nyitottak egy egész éves, 180 férőhelyes éttermet. Kipróbáltuk.
Üdítő házi konyha a Balaton-felvidéken. Nyitás után két évvel újra kipróbáltuk a Zománcot.
Széll Tamás és Szulló Szabina új éttermére, a Standra megérte várni. Hagyományos magyar ételeket gondoltak újra a töltött káposztától a somlói galuskáig.
Egyre többen szeretnének szakítani a csárdákhoz kötődő nehéz, zsíros ételekkel. Az egyik példa a csopaki Vígmolnár, ahol újraértelmezik a hagyományos csárdaételeket.
Barna áűdám séfet sokan dicsérték, úgyhogy kipróbáltuk a St. Andrea Andrea Wine&Gourmet Bár ebédmenüjét.
Wang mester lenyomja az egyenízű talponállókat, a Biang büfé az igazi kínai konyhát akarja bemutatni. Rizsbundás rákos golyó, lótuszgyökér és házi metélt az étlapon.
Egy három Michelin-csillagos olasz séffel teszteltük a magyar éttermeket, Enrico Cerea az ételekkel elégedett volt, de nagyon meglepődött a lassú kiszolgáláson. És az árakon.
Fantasztikus éttermet találtunk Miskolcon, A Dűlőben a finom, regionális fogásoké és a hatalmas adagoké a főszerep. És az alacsony áraké.
A Stand 25 egy kifejezetten magyar alapanyagokra épülő, ebédelős hely. Kóstoltunk mangalicát. pisztrángot, és megkérdeztük azt is, mennyire volt csalódott a Bocuse d'Or után.
Sunyiban járta a főváros helyeit a két Michelin-csillagos Giancarlo Perbellini, aki szerint végre el kellene fogadnunk, hogy aki Magyarországra jön, az gulyást akar enni.
Elég sokat kóstoltunk már de eddig ez a legjobb, ráadásul a Balatonnál van. Ha már arra jártunk, rögtön ki is próbáltunk még egy pár újonnan nyílt balatoni éttermet, és végigettük az egészet.
Mindig is érdekelte, hogy tesztelnek az étteremellenőrök? Hogy mitől függ, hogy jó értékelést kap egy étterem? Egy két Michelin-csillagos olasz séffel teszteltük végig titokban Budapest éttermeit, és közben leesett az állunk.