Index Vakbarát Hírportál

Keresés

19 találat az Indexről, és 88 a környékéről.

2020 február 2., 19:00

Lázadó srácok, akik átláttak a szitán

A rendszer szerint nonkomformista deviáns nyugatmajmolók voltak, pedig csak próbáltak úgy élni, ahogy jól esik. Szabad és kompromisszummentes pillanatok két amatőr fotós képein keresztül a hatvanas-hetvenes évekből.

2019 december 8., 11:18

Ez lehetne a Kádár-kor instája

Színes képeken köszönnek vissza a szocializmus hétköznapjai: Szalay Zoltán, a korszak egyik legismertebb fotóriportere hagyatékából most néhány különleges színes dia is előkerült.

2019 november 11., 18:23

Nyolc óra munka, pihenés és szórakozás a Kádár-korban

Holtfáradtan bóbiskoló munkások a vonatokon, fizetésnapi lerészegedések és bulik az Ifiparkban – Szalay Zoltán legújabb fotóalbumának képei a hatvanas és a hetvenes évek magyar valóságát idézik meg, Parti Nagy Lajos szövegeivel.

2019 május 19., 21:55

Egy jobb élet reménye a betonsivatagban

Pár év alatt nőtt ki a földből az újpalotai lakótelep, több tízezer embernek adva új, akkoriban elképzelhetetlenül modern lakásokat. Nézze meg a Fortepan képein, ahogy a futurisztikus kockaváros megtelt élettel.

2016 december 17., 21:01

Amerika, ahol igazán történnek a dolgok

A hetvenes években indult az első fapados Amerikába, Jávor István, akkori filmgyári fotós pedig felült rá, két hónapig csavargott, és végig fotózott.

2016 október 17., 00:14

Az elvtársaknak is jár néha egy kis luxus

Hiába volt szocializmus, az emberek a 70-es években is szerettek shoppingolni. És erre a legmenőbb hely már akkor is a belváros, a Váci utca és a Petőfi Sándor utca volt.

2015 július 18., 20:28

Szex, drogok és fotózás: egy magyar hippi élete képekben

Sándor László lázadásból kezdett el fényképezni, sosem lett belőle profi, a képeiből mégis elementáris erő sugárzik. Két évtizedig ingázott Budapest és Amszterdam között, felváltva tette tönkre a mák és a heroin. Tehetségét viszont ezek sem tudták elhalványítani.

Rovatok